Főoldal Filmek A Disney elkészíti Az ördög Pradát visel folytatását
Filmek

A Disney elkészíti Az ördög Pradát visel folytatását

Visszatérhetünk Meryl Streep oldalán a divat világába.

175
Az ördög Pradát visel
Forrás: Cinemablend

Közel húsz évvel az eredeti film bemutatója után elkészülhet Az ördög Pradát visel folytatása a Disney égisze alatt. Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével készült első rész kritikai és kereskedelmi siker volt, Streep Oscar-jelölést és Golden Globe-díjat, Emily Blunt pedig Golden Globe-jelölést érdemelt ki vele. Cselekménye középpontjában egy fiatal nő állt (Anne Hathaway), aki számára a látszólagos álomállás az egyik legnagyobb divatmagazinnál hamar rémálommá lett, hála pokolbeli főnökének, Miranda Priestlynek (Meryl Streep).

A hírek szerint egyébként nem Andyről hanem róla szólna a folytatás, melynek részletei is körvonalazódtak: Miranda Priestly karrierje végén jár, és megpróbálja újraéleszteni haldokló magazinját, ennek érdekében pedig egykori asszisztenséhez, Emily Charltonhoz (Emily Blunt) kell fordulnia támogatásért, mivel azóta a nő híres menedzserré vált. A jelentés szerint Streep és Blunt visszatérése egyben megerősítést is nyert, ám Anne Hathaway karakteréről eddig nincs szó, sőt nemrég még úgy nyilatkozott, hogy nem hiszi, hogy a film folytatása valaha is elkészül, illetve a mai digitális világtól szeretne minél messzebb kerülni a szerepeiben, az újságírás viszont azóta szintén nagyrészt digitalizálódott.

Az első rész forgatókönyvírója Aline Brosh McKenna és producere, Wendy Finnerman is újra a fedélzeten vannak. A 2006-os film Lauren Weisberger azonos című könyve alapján készült, melyet saját tapasztalatai alapján írt azon időkről, mikor Anna Wintour mellett dolgozhatott. A könyvnek egy évtizeddel később szintén született folytatása, melyben ugyan Miranda is visszatér, de egyáltalán nem ő a főszereplő, hanem továbbra is Andy, aki akkor már egy esküvői magazinnak dolgozik, de kénytelen konfrontálódni volt főnökével. A cselekmény tehát ezúttal sokkal jobban eltérhet a leírtaktól.

A folytatást régóta remélik a rajongók, s mivel a Fox azóta egybeolvadt a Disney-vel, így a jogokat ők birtokolják. Streep mellett az eredetiben még olyan sztárok szerepeltek, mint Stanley Tucci, Simon Baker vagy Daniel Sunjata, ám egyelőre egyikük visszatéréséről sem esett szó, ahogy megjelenési ablakot sem tűztek ki Az ördög Pradát visel 2 számára.

Az ördög Pradát visel
Forrás: ELLE
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Walt Disney Studios
Filmek

Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el

Már szivárogtatják a Disney-től ellopott adatokat.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.