Főoldal Filmek Dave Filoni Star Wars-filmjének címéről kezdtek pletykálni, amivel megjelent a Thrawn-trilógia
Filmek

Dave Filoni Star Wars-filmjének címéről kezdtek pletykálni, amivel megjelent a Thrawn-trilógia

Egy regénnyel megegyező címmel készül Dave Filoni filmje?

353
Ahsoka

Ha hinni lehet egy új pletykának, Dave Filoni közelgő Star Wars-filmjének neve megegyezik az 1991-ben megjelent Timothy Zahn szeretett regényével, A birodalom örökösei című könyvvel – és a Thrawn-trilógia első kötete. A regényt mára száműzték a kánonból a Legendákba.

A Star Wars korábban készült mozifilmjei továbbra is rendkívül megosztóak a franchise rajongói körében, de Jon Favreau és Dave Filoni munkája a Disney+-on sokkal melegebb fogadtatásra talált. A nagyjából öt évvel A Jedi visszatér eseményei után játszódó A mandalóri, és a Boba Fett könyve, mely az Új Köztársaság megalakulásának első napjaira mutat, és többnyire azzal foglalkozik, hogy mi lett a Birodalomból Palpatine és Darth Vader halála után.

Amikor Ahsoka Tano először mutatkozott be élőszereplős formában, megtudtuk, hogy Thrawnra vadászik, a gonosz főadmirálisra, aki a Star Wars Lázadók évadzárója végén Ezra Bridgerrel együtt eltűnt. A rövid vendégszerepek után Ahsoka hamarosan visszatér egy önálló sorozatban, amiben Thrawn is szerepet kap Lars Mikkelsen alakításában, aki az animációs sorozat után újra eljátssza a szerepét.

A várakozások szerint a sorozat megalapoz Filoni bejelentett filmjének – amelyben Thrawn lesz a főgonosz -, és állítólag már a címe is kiderült. Egy megbízható bennfentes szerint a film címe Star Wars: Heir to the Empire lesz, azaz a főadmirálist először bemutató Timothy Zahn-regény nevét kölcsönözte. Thrawnt az Ahsoka trailerben is “A birodalom örököse” néven emlegették, szóval annyira nem meglepő, hogy ezzel a címmel érkezne a mozifilm.

A filmben valószínűleg Filoni saját vízióját láthatjuk, ugyanakkor kíváncsian várjuk, hogy milyen elemek térnek vissza a könyvtrilógiából. Csak egy feltevés, ha Luke Skywalker szerepet kapna a filmben, akkor bizonyára Mara Jade és Joruus C’baoth sem hiányozhat. Aztán ott vannak azok az új karakterek is, mint Eli Vanto és Ar’alani.

A jelek szerint Thrawn a Birodalom irányítására törekszik, de hogy ez hogyan vezet az Első Rend és Snoke legfelsőbb vezető felemelkedéséhez, azt még nem tudjuk.

UPDATE: Időközben Jeff Sneider visszaszívta, amit mondott a hét elején, hogy A Birodalom örökösei címmel érkezik Dave Filoni filmje. Ember legyen a talpán, aki ezek után megmondja, mi az igazság, mivel a Lucasfilm nem jelentett be semmit. Akár még ezt a címet is kaphatja a film, amire idővel választ kapunk majd.

Thrawn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?

A Mandalóri
Filmek

Premierdátumot kapott A Mandalóri és Grogu mozifilmje

A Disney kitűzte az időpontokat, mikor mutatják be az új Star Wars-filmeket,...