Főoldal Sorozatok Animációs sorozatokkal bővül a Trónok harca világa
Sorozatok

Animációs sorozatokkal bővül a Trónok harca világa

George R. R. Martin megerősítette, több Trónok harca animációs sorozaton dolgoznak.

353
Trónok harca
Forrás: HBO

A Trónok harca 8. és egyben utolsó évada talán megosztotta a véleményeket, de a franchise továbbra is sikert sikerre halmoz az HBO-n. Úgy tűnik, hogy Westeros mesés világát hamarosan animációs formában is megismerhetjük majd, ugyanis a Trónok harca szerzője, George R. R. Martin megerősítette, hogy az HBO legalább három animációs tévésorozatot fejleszt jelenleg.

Több spin-off is készül, bár eddig csak a Sárkányok háza című előzménysorozat jutott el a képernyőkre, amelynek második évadát még idén bemutatják. A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight lehet a következő, miközben a Kit Harington főszereplésével érkező Havas Jon sorozat továbbra is fejlesztés alatt áll. George R. R. Martin blogján nem ezekről, hanem három animációs projektről osztott meg friss információkat, és állítólag már dolgozik rajtuk az HBO.

Bár az HBO eredetileg kettőt közülük elvetett, az író optimista a másik kettővel, mind pedig egy újabbal kapcsolatban, amely azóta felkerült a listára.

“Történetesen az HBO-nak és nekem is vannak saját animációs projektjeink, amelyek A tűz és jég dala világában játszódnak” – erősítette meg Martin. “Egyik sem kapott még zöld utat, de azt hiszem, közel járunk ahhoz, hogy néhányukkal megtegyük a következő lépést”.

Amikor néhány évvel ezelőtt elkezdődött a legutóbbi fejlesztési kör, négy animációs műsorötletünk volt, amelyekhez nagyszerű tehetségek csatlakoztak. Írószobák és csúcstalálkozók, vázlatok és forgatókönyvek születtek abban az időben… de sajnos az eredeti projektek közül kettőt később félretettünk. A másik két animációs projekten azonban gőzerővel folyik a munka.

George R. R. Martin

A szerző továbbra is optimista, hogy a félretett projektek kapnak egy második esélyt, és felvetette, hogy az ötleteket más médiumokban, például egy képregényben is újrahasznosíthatják. Ami pedig azt a harmadik sorozatot illeti, az egy élőszereplős sorozatnak indult, ám időközben animációs sorozatra változtatták.

“A Kilenc utazás a tengeri kígyó legendás utazásairól szóló sorozatunkat élőszereplősből animációra dolgoztuk át. Ezt a lépést teljes mértékben támogatom” – mondta Martin. “A költségvetési korlátok valószínűleg megfizethetetlenül drágává tették volna az élőszereplős változatot, hiszen a sorozat fele a tengeren játszódik, és minden héten más kikötőben kellett kikötni, Driftmarktól Lysig, a Baziliszkusz-szigeteken át Volantisig, Qarthig, és… nos, és így tovább, és így tovább. Egy egész világ vár felfedezésre. És sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy animációval mutassuk meg az egészet. Így most három animációs projektünk van folyamatban.”

Meglátjuk, hogy ezek közül melyik kerül képernyőre, főleg, hogy az HBO az elmúlt években rengeteg ötletet dobott, és csak a Sárkányok háza élte túl a fejlesztési folyamatot.

Trónok harca
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

George r. r. Martin
Sorozatok

George R. R. Martin elárulta, miben lesz más a Trónok harca univerzumának egyik következő sorozata

Jövőre újabb sorozattal bővülhet Westeros világa, mely hangvételben eltér majd az eddigiektől.

Havas Jon
Sorozatok

Kit Harington megerősítette, hogy polcra került Havas Jon saját sorozata

Egyhamar nem lesz semmi a spinoff-sorozatból Hava Jonnal a főszerepben.

ws Kepernyofelvetel 99 240210 073153
Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.