Főoldal Játékok PlayStation Állítólag már készül a The Last of Us Part II felújított változata
PlayStation

Állítólag már készül a The Last of Us Part II felújított változata

A zeneszerző szerint a Naughty Dognál készülhet egy újabb változata a játéknak PS5-re.

162
The Last of Us Part II
Forrás: PlayStation

A két játék és az HBO sorozat zeneszerzője, Gustavo Santaolalla szerint a Naughty Dog már készíti a The Last of Us Part II felújított (remastered) és bővített változatát, PlayStation 5-re. A két Oscar-díjas argentin zeneszerző egy spanyol nyelvű interjúban beszélt arról, amelyre a TCMFGames hívta fel a figyelmet. Santaolalla szerint a felújított verzió új tartalmakat fog kapni és ő maga is feltűnik majd a játékban valamilyen formában. Azt is mondta, hogy a játékos oda mehet hozzá és megkérheti, hogy játsszon le neki számokat.

A Sony és a Naughty Dog még nem jelentette be hivatalosan, hogy készülne valamilyen felújított (remastered) változata a Part II-nak. Korábban Tom Henderson, iparági bennfentes és az Insider Gaming főszerkesztője mondta még egy 2022 januári Twitter bejegyzésében, hogy a Naughty Dog a The Last of Us: Factions multiplayer mellett elkészíti a Part II Director’s Cut változatát, de nem tudta megmondani, hogy mikorra várható. Henderson állítása alapján nem feltétlenül egy remastered, hanem inkább egy bővített, rendezői változatról lehet szó, nagyjából a Ghost of Tsushima: Director’s Cut PS5-ös verziója alapján.

Az első rész annak idején egy remastered, felújított verziót kapott PS4-re, majd PS5-re már egy remake készült The Last of Us Part I címen. Ezt később PC-re is kiadták több kevesebb sikerrel. A játékok mellett már készül a tv sorozat második évada is HBO Maxra. A Part I egyébként nagyon jól fogyott PS5-ön és PC-n is. A brit eladási számok alapján januárban 238, majd 305%-al nőttek az eladások köszönhetően az HBO sorozatnak. Az amúgy botrányos minőségben megjelent Windows PC-s verzióból elment 368ezer darab, amely 15,5 millió dolláros bevételt generált a Sonynak.

A második rész PS4-re jelent meg három éve, tehát annyira nem elavult, hogy komolyabb felújítást igényelne PS5-re. Egy bővített, rendezői változatban viszont lenne potenciál. A Naughty Dognál, jelenleg vezetőségi váltás van, illetve újragondolták a Factions multiplayer fejlesztését és valamilyen teljesen új IP-n is dolgoznak, amiről semmit sem tudunk egyelőre. A pletykák szerint már készül a Part III is, de könnyen meglehet, hogy előbb a második rész bővített verzióját kapjuk meg PS5-re.

Amíg a Sony vagy a Naughty Dog nem erősíti meg a híreket, a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

The Last of Us Part 2
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

PlayStation Studios
PlayStation

Egy ideig nem várható nagyobb PlayStation-exkluzív játék a Sony stúdióitól

2025 márciusig nem érdemes God of War vagy Marvel’s Spider-Man szintű játékokat...

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját

A Sony új multiplayere nagyon népszerű lett.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?