x
Filmek

Akár már nyár végén foroghat A majmok bolygója új része

Majom nem öl majmot...

Akár már nyár végén foroghat A majmok bolygója új része
  • Publishedmárcius 4, 2022

Amikor a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, az immár 20th Century Studios névre átkeresztelt a mikiegeres vállalat, rengeteg szellemi tulajdont hozott magával. A stúdió tulajdonában több nagysikerű film is volt, kezdve a különböző Marvel-filmekkel, mellett az Alien és A majmok bolygója franchise-ok jogait is birtokolta a Fox. Hamar világossá vált, hogy a felvásárlás nem jelenti egyik franchise vesztét sem, sőt tervezési fázisba léptek.

A 20th Century Studios elnökével egy hosszabb interjút készített a The Hollywood Reporter. Steve Asbell a riporternek elmondta, hogy a Halál a Níluson bemutatója után egy harmadik film történetén dolgoznak, ami egy kevésbé ismert regényt dolgoz fel, valamint megerősítette, hogy nem tervezik elhalasztani az Avatar 2. premierjét. De Asbell arról is mesélt, hogy A majmok bolygója egy új részén is dolgoznak, és akár már idén nyáron elkezdődhet a forgatás.

Az Alien-sorozat kapcsán a Légió és a Fargo alkotóját, Noah Hawley-t bízták meg egy televíziós sorozat fejlesztésével. Bár még nem kapott megjelenési időpontot, de több interjúban is utaltak rá, hogy 2023-as megjelenési dátum esélyes lehet. A majmok bolygója következő része Az útvesztő rendezője, Wes Ball kezébe került, aki 2019 vége óta dolgozik a projekten. Azóta nagyon kevés hír érkezett a franchise-ról, de hamarosan többet is megtudunk majd a tervekről.

A The Hollywood Reporternek nyilatkozva Steve Asbell friss információkkal szolgált a filmmel kapcsolatban. Konkrétan elárulta, hogy rövidesen kézhez kapják a forgatókönyv vázlatát, és remélik, hogy nyár végén, vagy ősz elején elkezdődhet a forgatás.

Nagyon rövid időn belül megkapjuk a forgatókönyv vázlatát, és Wes Ball a rendezői posztot is magára vállalta. Reméljük, hogy késő nyár végén, kora ősszel indulhat a forgatás.

Steve Asbell

Matt Reeves vezényletével 2017-ben lezárult A majmok bolygója-trilógia, hamar kiderült azonban, hogy a Disney egy teljesen új stábbal már dolgozik egy rebooton. A döntés természetesen nem volt meglepő, hiszen a Fox felvásárlásával több franchise is a stúdióóriáshoz került, ezek közül pedig talán A majmok bolygója az egyik legértékesebb. Továbbra sem tiszta, hogy az új rész a trilógia folytatása lesz, vagy ahogy arról már korábban is beszéltek, reboot készül.

A majmok bolygója
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.