x
Filmek

A 20th Century Studios elnöke elmondása szerint már dolgoznak egy harmadik Hercule Poirot filmen

Nem nagy meglepetésre bejelentették a harmadik filmet.

A 20th Century Studios elnöke elmondása szerint már dolgoznak egy harmadik Hercule Poirot filmen
  • Publishedmárcius 4, 2022

Steve Asbell, a 20th Century Studios elnöke a The Hollywood Reporter lapnak adott interjújában a stúdió filmjeiről beszélt a közelmúltból, valamint a készülő filmekre is kitért, például a Free Guy, az Avatar és A majmok bolygója folytatásaira. Az interjúban Asbell arra is kitért, hogy dicsérje és beszéljen a Hercule Poirot-filmsorozatról, amely csakúgy mint az első rész, a Halál a Níluson című folytatás is meglehetősen sikeresnek bizonyult a kasszáknál.

A Kenneth Branagh a híres nyomozó szerepében második alkalommal tért vissza február elején a mozikba, és eddig több mint 100 millió dolláros bevételt hozott világszerte – ami nem egy észveszejtően nagy szám, de figyelembevéve a világjárványt nem rossz mutató. És függetlenül attól, hogy a film hogyan teljesít a kasszáknál, a 20th Century Studios már eldöntötte, hogy folytatja a franchise-t – és a harmadik rész hamarabb jöhet, mint gondolnánk.

Van a Poirot-franchise, vannak más Christie-történetek is. Imádom ezeket a filmeket, imádom Ken [Branagh, aki Hercule Poirot nyomozót alakítja, és rendezte a “Gyilkosság az Orient expresszen” és a “Halál a Níluson” című filmeket]. Van egy harmadik forgatókönyvünk is, Michael Green írta, amely elég merész műfaji és hangvételbeli váltás. A háború utáni Velencéről szól, és az egyik kevésbé ismert regény adaptációja. Szóval szerintem újra látni fogod a bajuszt.

Steve Asbell

Asbellnek igaza van: nincs hiány a regényekből, amiket fel lehet dolgozni a filmvásznon a folytatásban. A világhírű írónő, Agatha Christie által megalkotott belga nyomozó, Hercule Poirot első megjelenése óta több mint harminc regényben szerepelt, vagyis rengeteg még megoldatlan ügy vár a detektívre, amiket fel lehet dolgozni. Az Agatha Christie-rajongók örülhetnek, hogy Poirot kevésbé ismert történeteit is filmre adaptálják a jövőben.

Szintén érdemes megjegyezni, hogy Asbell azt is megerősítette a harmadik Hercule Poirot-filmnél, a rendező és főszereplő Kenneth Branagh természetesen visszatér. Az ír sztár nagy reményekkel várja az idei Oscar-gálát, ugyanis a legjobb rendezésért és a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjra is esélyes a Belfast című filmje, amit a legjobb film kategóriában is jelölt.

A Gyilkosság az Orient expresszen című filmet 2017 végén mutatták be, és a kritikusok nagy elismeréssel fogadták, világszerte pedig az 55M dolláros költségvetésből több mint 350 millió dolláros bevételt hozott. Várható volt, hogy a Halál a Níluson is hasonlóan jól fog szerepelni, de egy sor tényező befolyásolta a premiert, például az, hogy a COVID-19 miatt többször is eltolták a bemutató időpontját.

Branagh, Gal Gadot, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Rose Leslie, Sophie Okonedo, Leticia Wright és Jennifer Saunders főszereplésével jelenleg is játsszák a mozikban a Halál a Níluson című filmet.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.