x
Sorozatok

Az Alien sorozata meglepő dolgokat tartogat a rajongóknak, kiderült, mikor játszódik és Ripley szerepel-e benne

Kiderült végre, mikor játszódik az Alien sorozatadaptációja.

Az Alien sorozata meglepő dolgokat tartogat a rajongóknak, kiderült, mikor játszódik és Ripley szerepel-e benne
  • Publishedfebruár 18, 2022

Egy új Alien-sorozat készül az FX és Noah Hawley (Fargo, Légió) jóvoltából, és az FX vezetője, John Landgraf a Television Critics Association sajtótájékoztatóján elárult néhány ínycsiklandó részletet a projektről. Bár azt már eddig is tudni lehetett, hogy a korábbi filmek szereplői nem fognak feltűnni (nevezetesen Sigourney Weaver által alakított Ripley hadnagy), Landgraf arról is beszélt, hogy a sorozat várhatóan milyen témákat és dolgokat fog feldolgozni.

Az Alien limitált sorozatot 2020 decemberében jelentették be a Disney befektetői napon tartott prezentációján. Anélkül, hogy túl sokat elárultak volna, Landgraf a következőket mondta erről az új élőszereplős Alien-sorozatról:

Az Alien [sorozat] még Ripley előtt játszódik. Ez az első olyan történet az Alien-franchise-ban, amely a Földön játszódik. A mi bolygónkon játszódik, közel a század végéhez, amiben most élünk – 70 év múlva. Annyit elárulhatok, hogy Ripley nem lesz benne, és más karakterek sem – kivéve magát az idegent. Nagy meglepetések várnak a közönségre.

John Landgraf

Nagy rajongótáborra rendelkezik a franchise, így érthető, ha néhány rajongó szkeptikus, különösen annak fényében, hogy most először készül olyan produkció, amit nem a filmvásznon mutatnak be. Szó szerint is lehet értelmezni, hogy a földön játszódik a történet majd, szemben az űr félelmetes és “sikolyoktól mentes” sötét zugában. Érthető okokból félnek a rajongók, mégis Landgraf a következőket mondta, amikor arról kérdezték, mi az, ami még mindig vonzó lesz a rajongók számára:

Remélem, úgy fogják érezni, hogy a sorozat hűséges a franchise-hoz, amit szeretnek, de egyben bátor és eredeti újragondolása is. A Földre helyezés igazán érdekes. Előre kell gondolkodnunk a bolygó jövőjéről a környezet, a kormányzás, a technológia szempontjából, és meg kell alkotnunk és megterveznünk a bolygó egy jövőbeli változatát… A Noah ezt egy jellegzetes és eredeti módon akarja megtenni.

Hawley a televíziózás terén igazi rutinosnak számít, hiszen olyan tartalmakat készített a televízióstársaságok számára, mint a Fargo és az X-Men (a Légió néven). A Fargo különösen jól példázza, hogy mennyire ért ahhoz, hogy egy IP legjobb elemeit adaptálja a kis képernyőre, amiből már az ötödik évadot mutatják be. Landgraf megjegyezte, hogy a Fargo új évadát még ezen a télen le kell forgatni, mielőtt a rendező belevetné magát az Alien munkálataiba. Az élőszereplős sorozat jelenleg több forgatókönyvvel is rendelkezik.

Az FX Alien című sorozatának jelenleg nincs megjelenési dátuma.

Alien
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.