Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery hazudott az HBO Max előfizetőinak számára, most perrel néz szembe
Filmek

A Warner Bros. Discovery hazudott az HBO Max előfizetőinak számára, most perrel néz szembe

A dolgok nagyon nem jól alakulnak a Warner Bros. Discovery szemszögéből.

337
Warner Bros. Discovery

Úgy tűnik, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak a Warner Bros. Discovery részéről, mivel egy csoportos kereset most azzal vádolja a stúdiót, hogy “megtévesztő” adatokat közölt HBO Max streaming szolgáltató előfizetőinek számáról, méghozzá 10 millióval megkárosította a felperest az ügyben.

A múlt héten New Yorkban a Collinsville Police Pension Board, a Warner Bros. Discovery részvényeinek Illinois állambeli részvényese nevében benyújtott csoportos kereset szerint a stúdió 10 millióval eltúlozta az HBO Max előfizetői adatait. De arról is beszélnek, hogy a WBD “más, az értékpapírtörvényt sértő módon is félrevezette a részvényeseket annak érdekében, hogy a fúzió létrejöjjön a Discoveryvel”.

A per, amely potenciálisan “több százezer” felperest képviselhet, alperesnek nevezi a Warner Bros. Discovery-t, David Zaslav vezérigazgatót és Gunnar Wiedenfels pénzügyi igazgatót.

“A regisztrációs nyilatkozat és a tájékoztató, valamint az alperesek egyes egyéb nyilvános nyilatkozatai valótlan tényállításokat tartalmaztak, vagy elmulasztottak olyan lényeges tényeket közölni, amelyeket kötelező volt közölni, vagy amelyek szükségesek ahhoz, hogy az abban foglaltak ne legyenek félrevezetőek” – áll a keresetben. “Az AT&T túlságosan sokat fektetett be a WarnerMedia streaming célú szórakoztató tartalmaiba, anélkül, hogy kellő figyelmet fordított volna a befektetések megtérülésére … A WarnerMedia üzleti modellje a streaming szolgáltatása előfizetőinek számának növelésére irányult, a költségekre és a nyereségességre való tekintet nélkül”.

Ami viszont ennél is aggasztóbb, hogy “kedvezőtlen információkat” közöltek a vásárló vállalat irányában, valamint túloztak az HBO Max előfizetők számával is. “A WarnerMedia helytelenül a streamingre összpontosította beruházásait, és figyelmen kívül hagyta más üzletágait… [és] akár 10 millió előfizetővel is túlbecsülte az HBO Max előfizetőinek számát, mivel előfizetőkként olyan AT&T ügyfeleket is beleszámolt, akik csomagban kaptak hozzáférést az HBO Max-hoz, de nem iratkoztak fel a szolgáltatásra”.

A Warner Bros. Discovery és a nemrég kinevezett vezérigazgató, Zaslav a Batgirl törlése és Ezra Miller körül kialakult helyet kezelése óta rengeteg vizsgálatnak van kitéve, most pedig itt az újabb aggasztó tény, amivel szembesülni fog a vállalat frissen kinevezett vezérigazgatója. Egy nemrég megjelent jelentés szerint az erősen eladósodott stúdió ráadásul súlyos anyagi gondokkal küzd, egy ilyen drága per pedig csak tovább ronthat a stúdió amúgy is rossz helyzetén.

Egy korábbi cikkben már beszámoltunk, hogy elemzők szerint lassan elkerülhetetlen lesz egy újabb fúzió, és a Comcast elnök-vezérigazgatója Brian Roberts tűnik a legesélyesebb jelöltnek, aki az NBCUniversal és a WBD egyesítése után a gigavállalat élére állhat. De vajon ez az üzlet – vagy bármelyik másik – még mindig szóba jöhet ezek után?

HBO Max

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Olimpia
Filmek

100 nap múlva indul az 2024-es párizsi olimpiai játékok

Maxold ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokat a hamarosan induló Max szolgáltatással.

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Sorozatok

Exkluzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original...