Főoldal Filmek Iparági megfigyelők a Warner Bros. Discovery és az NBCUniversal egyesülésére spekulálnak
Filmek

Iparági megfigyelők a Warner Bros. Discovery és az NBCUniversal egyesülésére spekulálnak

Készülőben van az újabb nagy stúdiófelvásárlás?

327
Warner Bros. Discovery

Iparági bennfentesek azt találgatják, hogy a Warner Bros. Discovery a jövőben tárgyalásokat kezdhet az NBCUniversallal való egyesülésről. Amióta a Warner Bros. és a Discovery egyesülése hivatalossá vált az év elején, sok DC Comics-rajongó szeme felcsillant, hogy a Marvel Studios mintájára majd milyen nagyszabású tervek készülnek a filmes franchise jövőjét illetően.

Nem telt bele sok időbe, óriásit csalódtak a rajongók, sőt az iparág körében is nagy visszhangot voltottak ki a Warner Bros. Discovery döntései. A Batgirl törlésével és az HBO Max eredeti tartalmainak nagy részének eltávolításával David Zaslav gyorsan elásta magát a rajongók és a világ előtt, és egyesek azt feltételezik, hogy a részvények jelentős csökkenésével Zaslavnak tervei vannak a vállalat eladására.

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy Kevin Feige személyéhez hasonló vezetőt keresnek a DC Films élére, akkor egyértelmű, hogy a dolgok csak egyre nehezebbek lesznek, különösen azután, hogy a Dan Lin producerrel folytatott tárgyalások zátonyra futottak. Egy vezetők felkutatásával foglalkozó ügynökség képviselője a következőket nyilatkozta a The Hollywood Reporternek: “Zaslav maga sem tudja, hogy mihez kezdjen. Ez ijesztő. És mindig a Marvelhez fogják hasonlítani. Ez nem fair. Mire beskatulyázták a Marvelt, már működött a dolog. A Warnernél pont az ellenkezője van. Mindenhol durva a helyzet. Ki a fas* akarja ezt a munkát?”

A lap értesülései szerint 2024 áprilisáig nem kerülhet sor tárgyalásokra, de addigra egyes iparági megfigyelők azt feltételezik, hogy Brian Robbins, a Comcast elnök-vezérigazgatója szemet vethet a Warner Bros. Discoveryre, és esetleg egyesíteni szeretné az NBCUniversallal. Egy mindkét vállalatot ismerő vezető a következő nyilatkozatot adta a THR-nek:

Nyilvánvalóan a Peacock szívás. Van néhány jó szinergia. Biztos vagyok benne, hogy [Roberts] nyalja a száját, mert a [WBD] részvények olyan alacsonyak. És szerintem ez Zaslav végjátéka. Eladni a helyet.

A THR arról is beszámolt, hogy sok bennfentes az iparágon belül már készül az NBCUniversal fúziójának lehetőségére, ami hasonló lenne a Disney 21th Fox Century felvásárlásához 2018-ban, az egyik bennfentes a következő nyilatkozatot tette közzé: “Nagyon lehangoló lesz egy újabb nagy stúdió elvesztése [miután a Disney megvásárolta a Foxot]. A Warners pedig a Tiffany stúdió volt”.

David Zaslavnak a Warner Bros. Discovery vezérigazgatójaként eltöltött hivatali ideje még csak néhány hónapos, de a hozzáállása minden bizonnyal olyan hatalmas hatást hagy a vállalaton, amiket valószínűleg még évek múlva is elemezni fognak és rányomja bélyegét a vállalatra. Ha Zaslav el akarja adni a vállalatot, ne lepődjünk meg a bejelentésen, ha a Comcast az NBCUniversal céggel egyesülnek majd.

Warner Bros. Discovery David Zaslav
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Filmek

A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal

A Max is bevezeti, hogy nem oszthatjuk meg előfizetésünket másokkal.

Paramount Warner Bros Discovery
Filmek

A Warner Bros. Discovery és a Paramount az egyesülésről tárgyal

Összeolvadhat a Paramount Pictures és a Warner Bros. Discovery, állítólag már egyeztetek...