x
Close


Közelgő események

Filmek

A Venom 2. – Vérontó rendezője elárulta, hogy Sikoly hogy illik bele a történetbe

Egy új gonosztevőt is láttunk az előzetesben.

A Venom 2. – Vérontó rendezője elárulta, hogy Sikoly hogy illik bele a történetbe
  • PublishedMay 11, 2021

A Venom első részét még 2018-ban mutatták be a mozikban. Bár a film többnyire negatív hangvételű kritikát kapott, a mozifilm ennek ellenére kasszát robbantott, és a 100 millió dolláros költségvetésből gazdálkodó alkotás több mint 856 milliós bevételre tett szert, és ez pedig egyenes úton vezetett a folytatáshoz. Ennek megfelelően 2019 elején jött is a hivatalos bejelentés.

A filmet eredetileg Ruben Fleischer vette kézbe, ám ütemezési gond miatt lemondott, helyét pedig főként a mo-cap munkákról ismert Andy Serkis vette át. Serkis tegnap már az amerikai IGN lapnak adott interjúban elárulta, hogy Vérontó milyen új képességek birtokában lesz, de arról is beszélt, hogy milyen szerepet játszik egy másik gonosztevő a sztoriban. Naomie Harris (A Karib-tenger kalózai, Spectre – A Fantom visszatér) karakterét már néhány másodpercre kiszúrtuk az előzetesben. Cletus Kasady társáról és szerelméről van szó. Ő lesz Frances Barrison, azaz Sikoly.

Ő egy sérült lélek, gyerekkorában szenvedés érte, sebezhető és nagyon sok fájdalom van benne, és ezért igazán sebezhető. Évekig, évekig, évekig elszigetelten élt. Veszélyes is, és azt hiszem, megvan a maga saját tisztességtudata, és csak igazságos akar lenni. Úgy gondolom, hogy amikor átlépi ezt a határt, akkor egy nagyon-nagyon veszélyes, sötét oldalát látjuk, és ez az, amit el akartunk érni a karakterrel.

Andy Serkis

Érthető okok miatt nem tudtuk meg, hogy pontosan milyen szerepet játszik Sikoly a sztoriban, mindössze annyit, hogy a sötét múltja miatt kap szerepet benne. Bizonytalanság van abban is, hogy a film hogyan fogja bemutatni Vérontót és Sikolyt, hogy megfelelően fogják-e adaptálni a Maximum Carnage történetszálat, mivel ebben a történetben számos olyan karakterről olvashattunk, amit nem birtokol a Sony Pictures. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy a folytatás egy érdekesebb antagonistát mutat be, mint az első filmben láttunk. A film mögött álló csapat is igyekezett a karakterek sötét múltját kihangsúlyozni, ami sebezhetőbbé teszi ezáltal a karaktereket.

Az viszont továbbra is kérdéses, hogy Cletus hogyan tett szert a szimbiótára, vagy Sikoly hogyan kaparintotta meg erejét, mivel a képregényekből kiindulva nagyobb és szorosabb kapcsolatra van szükség a Marvel Moziverzum és a Sony Pictures saját univerzuma között. Ezekre a kérdésekre valószínűleg csak szeptember 16-án kapunk választ, ugyanis akkor mutatják be a hazai mozikban a Venom 2. – Vérontó című folytatást.

Naomie Harris
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.