x
Close


Közelgő események

Filmek

Andy Serkis elárulta, milyen új képességei vannak Vérontónak a Venom 2. – Vérontó című filmben

Vérontó durvább lesz, mint a képregényekben.

Andy Serkis elárulta, milyen új képességei vannak Vérontónak a Venom 2. – Vérontó című filmben
  • PublishedMay 10, 2021

Igaz, hogy mi hetekkel korábbra vártuk a Venom 2. – Vérontó előzetesét, de csak ma mutatták be, méghozzá egyből magyar szinkronnal, amivel egy időben a hivatalos magyar címről is lehullt a lepel. Kérdésekből nincs hiány az első trailer után, de azt már most kijelenthetjük, hogy vérontásból nem lesz hiány, sőt, a humor is ott lesz, bár ezt sokan hanyagolták volna.

A Sony Pictures nem követte el a korábbi hibát, mint az első résznél, amikor eltitkolták a címszereplőt, és már most felfedték Vérontó külsejét. De mást is megtudtunk a rendezőtől, hogy a szimbióta új képességekre tett szert, amikről nem olvashattunk a Marvel nyomtatott lapjaiban. Andy Serkis, a film rendezője erről adott hosszabb interjút, hogy mik ezek az új készségek és a film miért döntött ezek mellett.

Woody Harrelson karakterének megjelenése nagyon közel áll a képregényekhez, ugyanakkor úgy tűnik, hogy ereje kicsit máshogy működik a Sony Pictures saját univerzumában. A direktor az amerikai IGN lapnak adott interjút, és arról beszélt, hogy a filmben elvetik azt, hogy Vérontó erősebb lehet Venomnál. A filmben Venom testesíti meg a nyers erőt, míg Vérontó mozgékonyabb, egy kiszámíthatatlan harcos.

Venom… bizonyos értelemben eléggé kiszámítható. Olyan mint egy [amerikai fociban] irányító. Földhözragadt, fizikailag nagyon nehéz, és mint egy irányító, akinek a nyers erő az erőssége, de miközben Vérontó ugyanúgy manipulatív pszichésen és fizikailag, mint Cletus. Ő képes lenne elvenni az energiád és teljesen ellened fordítani azt. Szóval azt akartuk, hogy az egész mozgásstílusa nagyon idioszinkratikus, szokatlan és furcsa legyen, és csak úgy nem tudod kiütni. Alapvetően úgy kell elképzelni, mintha egy polippal harcolnál.

Andy Serkis

Serkis azt is elárulta, hogy Vérontónak legalább egy teljesen új képessége lesz, amiről eddig nem esett szó egyik képregényben sem. Képes lesz köddé változni a filmben, ami lehetővé teszi számára, hogy szűk helyeken közlekedjen. Ez az új képesség halálosabb ellenféllé teszi Vérontót.

Köddé tud válni. Csápokat tud növeszteni. Különböző formákat vehet fel. Fegyverré tud válni, képes ezekre a különböző dolgokra. Minden szimbióta hasonlít a gazdatestére. Szóval Vérontó sötétsége, a játékosság, a szellemesség, a furcsaság Cletustól örökölte. Cletus nagyon intelligens, és ahogy az erőszakot használja, mint egy bizarr, csavaros, őrült zseni, emellett még jó humora is van, és ezt akartuk visszatükrözni a szimbiótában.

A képregényekben a szimbióták gazdatestről gazdatestre vándoroltak, s ezzel egyre erősebbé váltak, miközben Serkis szavai alapján a filmben inkább a gazdatest képességei határozzák meg a szimbióták képességeit. Idővel egyre veszélyesebbé és erősebbé vált Venom a képregényekben. Minden alkalommal, amikor új gazdatestre talál, fizikailag is erősebbé vált. Ezért van az, hogy Venom fizikailag erősebb, mint Pókember, annak ellenére, hogy Eddie Brock nem rendelkezik emberfeletti képességekkel, mint Peter Parker, akit megcsípett egy mutáns pók. Az idő alatt a szimbióta megtanulta Parker képességeit, és ezeket később lemásolta, amikor egy új gazdatesthez, köztük például Brockhoz kötődött. Ez az oka annak is, hogy Venom immunis a pókösztönre.

Bármennyire is meglepő, Vérontó erősebb, mint Venom és Pókember. Venom egy része levált, s Cletushoz tapadt, aki így minden tapasztalatra és fizikai fejlődésre szert tett. Ebből következik, hogy Vérontó még Venomnál is erősebb, és ő is immunis a pókösztönre. Ám Cletus zavart elméje egy sor új képességgel ruházza fel a Vérontót. Míg Peter és Eddie a szimbiótával meg tudja változtatni a külsejét vagy képes lemásolni a hétköznapi ruházatot, addig Cletus új szintre emeli a szimbióta alakváltó erejét. Végtagjait különböző pengékké képes alakítani, sőt, új végtagokat és csápokat is növeszt.

A Venom 2. – Vérontó hazai bemutatójára szeptember 16-án, egy héttel a nemzetközi bemutató előtt kerül sor.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.