Wonder Woman 1984

A vártnál rosszabbul nyitott a mozik kasszáinál a Wonder Woman 1984

Csalódáskeltő hétvégével nyitott a Wonder Woman 1984.

A Warner Bros. nehéz döntésre szánta el magát, amikor úgy döntött, hogy nem csúsztatják tovább a film bemutatóját, hanem megkísérlik a lehetetlent. A Wonder Woman 1984 premierjére egyszerre egy időben kerül sor digitálisan és a mozikban is a pandémia alatt, és mindezt úgy, hogy több mozit újra be kellett zárni a világon, szóval közel sem nevezhető ideálisnak a helyzet.

Nagy volt a várakozás, sajnos azonban a stúdió előzetes számításai ezúttal sem jöttek be. A film sokkal rosszabbul kezdett, mint arra számítottak. Kínában csak 18.8 millió dollárt, Észak-Amerikán kívül összesen csak 38,5 millióval nyitott az első hétvégén. A The Hollywood Reporter számítása szerint ez még az első helyre sem volt elég Kínában, ami egy ilyen blockbuster esetében aggasztó. A Variety cikkéből a nagyobb országok elosztása a következőképpen alakult: Tajvanon $3,6 millió, Tájföld $2 millió, Brazíliában $1,7 millió és végül $1,6 millió Mexikóban és Japánban.

Viszonyításképpen 2017-ben a Wonder Woman első része 38 millióval kezdett Kínában, és 90,5 millióig meg sem állt. Nagyon nehéz helyzetben van a stúdió, mert ha már az első hétvégén ilyen rosszul kezdett a film, akkor nem valószínű, hogy a következő hetekben emelkedni fog ez a szám. Ha az első hétvégéből indulunk ki, akkor a 200 millió dollárból készült alkotásból jobb esetben is csak 40 millió dollárt tudnak forgalmazni Hollywood egyik legnagyobb és legfontosabb piacán. Már csak azért is annyira kiábrándító ez a helyzet, mert Kína a szuperhősfilmek egyik legnagyobb rajongója, zabálják a hősöket keleten, és arra lehetett számítani, hogy az idei év legnagyobb durranása lesz Diana hercegnő.

A Wonder Woman 1984 múlt héten összesen 32 országban jelent meg, december 25-én pedig már digitálisan is elérhető lesz az HBO Maxon. Egy napos csúszással szerették volna bemutatni a filmet a hazai mozikban december 24-én, ám határozatlan időre eltolták a premiert. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül a mozikba Magyarországon a film.

A Wonder Woman 1984 spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok az oldalon.

Wonder Woman 1984
Total
4
Shares
Previous Article

Ezeket az ingyenes Epic Games Store játékokat tudod beszerezni év végéig

Next Article

Így fest a FIFA 21 új generációs konzolokon

Related Posts