Főoldal Filmek A Universal Pictures a Twister egy rebootján dolgozik a Top Gun: Maverick rendezőjével
Filmek

A Universal Pictures a Twister egy rebootján dolgozik a Top Gun: Maverick rendezőjével

Felkészültetek az újabb tornádós filmre?

661
Twister

Az 1996-os Twister-film úgy maradt meg az emlékezetben, mint egy klasszikus katasztrófafilm, melyben két vakmerő és mindenre elszánt főhős mindent megtesz a tornádók tanulmányozásáért, még az életüket is kockára teszik a kísérlet céljából. Hollywood a Twister után próbálkozott hasonló filmekkel, legutóbb 2014-ben A vihar magjával, de nagyon csúnya vége lett. A jelek szerint azonban a Universal Pictures újabb próbát tesz, hogy elkészítse az új Twister-filmet.

A Variety értesülései szerint a stúdió a Top Gun: Maverick rendezőjét, John Kosinski-t szemelte ki a rendezői teendőkre, és már javában folynak a tárgyalások. A nagynevű Frank Marshall producer felügyeli majd a munkát, de konkrétumokat még nem tudni a filmről, hiszen még a forgatókönyvírókat sem választották ki, jelenleg is folyik a keresés. Az eredeti filmet a Jurassic Parkot is jegyző Michael Circhton és felesége, Anne-Marie Martin írták, a rendezői feladatot pedig Jan de Bont vállalta.

Nehéz megmondani, hogy pontosan miről fog szólni a sztori, de ha a címből indulunk ki, nem állunk távol az igazságtól, hogy ezúttal is tornádókra vadászunk. Az eredeti filmben Bill Paxton (A bolygó neve: Halál) és Helen Hunt játszották a főszerepeket, mint két viharvadászt, akik egy természeti katasztrófa kellős közepén találták magukat.

Bár kétségtelen, hogy a Twister jobbra sikerült, mint bármelyik későbbi utánzat, még így is megosztó volt, egyesek szerették, mások utálták a kalandot. Más a helyzet, ha a box office adatokat nézzük, merthogy a film bombasiker volt. 1996-ban a film világszerte csaknem 494 millió dollárt kasszírozott össze a mozik kasszáinál. A vizuális effektek abban az időben úttörőnek számítottak, és nyilvánvalóan a mai VFX technológiával rengeteget lehet fejleszteni a film képi világán.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.

Jurassic World: Bukott birodalom
BREAKINGFilmek

A Jurassic Park eredeti írója dolgozik a Jurassic World negyedik részén

Jön a Jurassic World 4., de jobb írót is találhattak volna hozzá.