Főoldal Filmek A Ubisoft újra belekóstol a filmes világba: már forog a Watch Dogs filmes adaptációja
Filmek

A Ubisoft újra belekóstol a filmes világba: már forog a Watch Dogs filmes adaptációja

Az első hivatalos kép a Watch Dogs forgatásáról.

224
Watch Dogs
Forrás: Ubisoft

Év elején jött a hír, hogy újabb videójátékból csinálnak filmet. A francia játékkiadó a hírt egy kulisszák mögötti képpel osztotta meg közösségi felületén. A kép rejtélyes, csak egy csapótáblát és egy számítógép előtt ülő személyt mutat. Konkrét részleteket nem árultak el a sztoriról, de a filmet Mathieu Turi, a The Deep Dark és a Meander rendezője dirigálja.

Bár a Ubisoft Watch Dogs című filmjének cselekményéről még semmit sem árultak el, néhány információt már tudhatunk arról, hogyan fog összeállni a film. Júniusban a Deadline jelentette, hogy a projekt két 2023-as nagy felfedezettjét, Tom Blyth-et és Sophie Wilde-ot szerződtette. Előbbi legismertebb szerepe Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája című filmben volt, de szerepelt olyan sorozatokban is, mint a Billy, a kölyök és Az aranykor. Wilde a tavalyi Beszélj hozzám! című filmben hozta a frászt a közönségre, de szerepelt A fiú, aki lenyelte a világegyetemet és az Mindent, itt és most című projektekben is. Blyth és Wilde szerepe nem ismert a projektben.

A forgatókönyv eredeti vázlatát Christie LeBlanc készítette, a legújabb változtatásokat pedig Victoria Bata felügyelte. A New Regency vezérigazgatója, Yariv Milchan és a mozgóképes és televíziós részleg elnöke, Natalie Lehmann producerként működnek közre, mellettük a Ubisoft tartalomfelelőse, Margaret Boykin is csatlakozott a projekthez.

A Watch Dogs 2014-ben robbant be a játékiparba. Az első rész Aiden Pearce történetét meséli el, aki egy igazságosztó hacker, és képes manipulálni a környezetében lévő technológiát. 2016-ban megjelent a folytatás, amely San Franciscóban játszódik, majd a legutóbbi rész, a 2020-as Watch Dogs: Legion, Londonban játszódik.

A Ubisoft már több mint egy évtizede próbálja tető alá hozni a játék alapján a filmet. Bár a projektet végül sikerült mederbe terelni, de hosszú út vezetett eddig, s továbbra sem ismert, hogy mikor fogják bemutatni a filmet. A Ubisoft több másik videójáték-sorozatát is filmvászonra küldik a jövőben, mert a hírek szerint a 2016-os Assassin’s Creed után érkezik a franchise sorozatadaptációja, emellett pedig a kiadó The Division filmjéről is pletykálnak.

Watch Dogs
Forrás: Ubisoft
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Nyilvánosan is bocsánatot kért a Ubisoft az Assassin’s Creed Shadows kapcsán

Azt ígérik a japán játékosoknak, hogy megjelenésig még finomítanak a játékon.