Főoldal Filmek Készül az élőszereplős Watch Dogs-film, és már a főszereplőt is megtalálták
Filmek

Készül az élőszereplős Watch Dogs-film, és már a főszereplőt is megtalálták

Az adaptációk korszakát éljük, érkezik a Ubisoft Watch Dogs filmes változata.

246
Watch Dogs
Forrás: Ubisoft

A videójáték-adaptációk egyre népszerűbbek az utóbbi időben. Az HBO sikert sikerre halmozott a tavalyi évben bemutatott The Last of Us című sorozatával, és hasonló babérokra szeretnének törni a Fallout készítői. Későn este érkezett a hír, hogy a Ubisoft kiadó Watch Dogs című játéksorozatát is fel fogják dolgozni, és már a főszereplőt is kiszemelték hozzá.

Az akció-kalandjáték 2014-ben jelent meg, majd 2016-ban és 2020-ban további két folytatás következett, emellett több, a játékok univerzumában játszódó könyv és képregény minisorozat is megjelent. A Deadline számolt be elsőként a hírről, hogy készül a franchise filmadaptációja.

A Watch Dogs-film főszereplője Sophie Wilde lesz, aki az A24 filmstúdió tavalyi évben bemutatott Beszélj hozzám! című filmjében játszott. A filmet Mathieu Turi (Hostile, The Deep Dark) rendezi, az forgatókönyvet Christie LeBlanc (Oxigén) írja. Yariv Milchan és Natalie Lehmann a New Regency Pictures, Margaret Boykin pedig a Ubisoft Film & Television producerei.

A Watch Dogs által festett jövőben bekövetkezett, amitől sokan rettegtek – az emberek élete szinte teljes mértékben az elektronikus kütyük tömegétől vált függővé, és mindenki a mobiltelefonján őrzi élete legféltettebb titkait, melyek ezáltal a központi operációs rendszer (ctOS) részévé is válnak. A játék hőse, Aiden Pearce pedig félelmetes hatalom birtokába kerül: képes hozzáférni a központi adatbázisban tárolt minden egyes adathoz.

Aiden élete persze nem egyszerűen SMS-ek kikémleléséről szól; mobiljával bankszámlákat törhet fel, elektromos készülékeket hackelhet meg, metrószerelvényeket állíthat le és még megannyi ehhez hasonló “szuperképességgel” próbálja meg szebbé varázsolni Chicago mindennapjait. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis a rendőrség mellett a hozzá hasonló hackerek csoportja is rá vadászik…

Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy a Watch Dogs során hagyományos értelemben vett tűzpárbajokban is bőven lesz részünk; Aiden profin bánik bármilyen lőfegyverrel, a részletesen kidolgozott fedezékrendszer pedig gondoskodik a pörgős, látványos és nem utolsósorban élvezetes összecsapásokról. Végső esetben pedig ott a menekülés: a város igazi játszótér Aiden számára, ahol nem léteznek megmászhatatlan akadályok!

A Watch Dogs hatalmas méretekkel operál – a hatalmas alapterületű, teljesen szabadon bebarangolható Chicago városában mellékküldetések és egyéb kihívások sokasága garantálja, hogy a fő küldetésszál teljesítése után se unatkozzunk egy percig sem!

Watch Dogs Legion 03
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

PlayStation Revolution
Játékok

Teljesen új stúdióban dolgozik tovább az Assassin’s Creed producere

A Sony finanszírozta az új stúdió megnyitását, így az első játékot is...

légio
Játékok

Milyen lesz a 2020-as év a Ubisoft szempontjából?

Az előzetes hírek szerint nagyon megtolják a jövő évi megjelenéseket a franciák.

last of us part2
Játékok

Késni fog a The Last of Us part II és a Watch Dogs Legion is?

A Naughty Dog és a Ubisoft  egy biztos forrás szerint mégsem tudja...