Főoldal Sorozatok A Trónok harca egyik előzménysorozatát azután kaszálták el, hogy 30M dollárt költött rá az HBO
Sorozatok

A Trónok harca egyik előzménysorozatát azután kaszálták el, hogy 30M dollárt költött rá az HBO

A hosszú éjszaka és a Hősök kora történetén alapult a sorozat.

446
Trónok harca

Az HBO első próbálkozását a Trónok harca előzménysorozatával végül törölték, miután elképesztően sokat, 30 millió dollárt költöttek a pilot epizódra. Egy interjú során James Andrew Miller új könyvében, a Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers című könyvében Bob Greenblatt, a WarnerMedia korábbi elnöke elárulta, mi történt a törölt Trónok harca-sorozattal.

“Több mint 30 millió dollárt költöttek egy Trónok harca-előzménysorozat pilotjára, amely már a gyártás alatt volt, amikor én oda kerültem” – mondta Greenblatt. “És amikor néhány hónappal az érkezésem után láttam egy vágott részt belőle, azt mondtam Caseynek: ‘Ez egyszerűen nem működik, és nem hiszem, hogy beváltja az eredeti sorozat ígéretét’. És ő nem ellenkezett, ami tulajdonképpen megkönnyebbülés volt.”

Casey Bloys az HBO tartalomért felelős vezetője, és az ő irányítása alatt készült a nagy sikerű Trónok harca című sorozat is, amiből összesen nyolc évadot forgatott az HBO. A sorozat utolsó részét 2019. május 20-án mutatták be Magyarországon.

Sajnos úgy döntöttünk, hogy lehúzzuk a rolót. Óriási nyomás volt rajtunk, hogy jól csináljuk, és nem hiszem, hogy ez működött volna.

Bob Greenblatt

Még 2017-ben azt mondták, hogy az HBO-nál a Trónok harca franchise több különböző előzményfilmje is fejlesztés alatt áll – az egyik “ezer évvel a Trónok harca eseményei előtt” játszódik. A Naomi Watts főszereplésével készült előzménysorozatot azonban a kritikusok által is rossznak kihozott évadzáró sorozat befejezése után törölték.

“Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a sorozatgyártást a cím nélküli Trónok harca-előzménysorozattal” – áll az HBO közleményében. “Köszönjük Jane Goldmannek, S.J. Clarksonnak, valamint a tehetséges színészeknek és a stábnak a kemény munkát és az odaadást”.

Még 2019-ben Észak-Írországban forgatták le az elkaszált előzménysorozatnak a pilot epizódját, de végül soha nem mutatták be a nyilvánosság előtt azt az egy részt, ami olyan sokba fájt a stúdiónak. Bár egyet töröltek, több másikat jelentett be az HBO, köztük például szintén egy önálló spinoff-sorozatot, a készülő Trónok harca: Sárkányok háza zöld utat kapott, aminek a bemutatóját is kitűzték már. Sőt, egy teaser előzetest is kaptunk belőle.

Állítólag “jól haladnak a dolgokkal a fejlesztési folyamatban”, szóval valószínűleg még egyszer nem esik abba a hibába a Trónok harca: Sárkányok háza című sorozattal az HBO, mint tette azt egy másik előzménysorozattal. Úgy tűnik, hogy ezt a stúdiónál is tudják, hogy egy ilyen nehéz időszakban a kidobott 30M dollár még nekik is fáj.

“Én voltam az, aki arra bátorította Casey-t, hogy zöld utat adjon a sorozatnak” – mondta Greenblatt. “Azt mondtam: ‘Ne kockáztassunk 30 millió dollárt egy pilotra. Nem költhetünk 30 millió dollárt egy pilotra, és aztán nem vehetjük fel [a sorozatot]. Szóval azt mondtam: ‘Ne csináljunk pilotot. Kerítsünk egy nagyszerű sorozatot, amivel jól elleszünk, és csak csináljuk meg. Vagy nem.”

A Trónok harca: Sárkányok háza várhatóan 2022-ben debütál az HBO Max streamingszolgáltatón.

House of the Dragon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Havas Jon
Sorozatok

Kit Harington megerősítette, hogy polcra került Havas Jon saját sorozata

Egyhamar nem lesz semmi a spinoff-sorozatból Hava Jonnal a főszerepben.

Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.