Főoldal Játékok A Transformers: Reactivate egy kiszivárgott jelenetéből megismerhetjük a játék ellenségeit
Játékok

A Transformers: Reactivate egy kiszivárgott jelenetéből megismerhetjük a játék ellenségeit

Egyre több a szivárgás a Transformers: Reactivate-hez, de megjelenési dátum még mindig sehol.

579
Forrás: TFW2005

Transformers: Reactivate-et még a 2022-es The Game Awards alkalmával jelentették be, eredetileg 2023-as bétateszt ígéretével. Ez, mint azt korábban megírtuk, rendesen meghiúsult, s bizonytalan időpontra tolódott a játék megjelenése. A csúszás oka hivatalosan nem ismert, de a pletykák szerint nem feltétlen kell aggódniuk a rajongóknak, mivel az idén ünnepelt negyvenedik évforduló részévé válhat ez a projekt is. A játékból eddig csak a 2022-ben mutatott képkockákat és egy rövid leírást kaptunk, de pár napja kiszivárgott a Reactivate lehetséges nyitójelenete.

Az X-re/Twiterre kikerült videóban Optimusz röviden elmeséli, hogy mi is vezetett a játékban uralkodó világvégéhez. A legnagyobb érdekessége, hogy végre képet kaphatunk a The Legion nevű ellenfélről, mely úgy tűnik, hogy lényegében valamiféle nanolények sokasága, amik képesek különböző, egyszemű és nagyobb ellenfelek alakját ölteni. Az ő Földre érkezésük taszította káoszba az emberiséget, a katonák pedig a legyőzött Autobotokat és Álcákat próbálják újra működésre bírni, mivel nélkülük esélyük sincs visszavágni. Innen ered az eredeti Rise, illetve a jelenlegi Reactivate cím.

A videón található jelzés szerint a jelenetek még a 2020-as Rise munkacímű verzióhoz készültek, tehát nem biztos, hogy pontosan ugyanezt látjuk majd viszont a végső játékban. Magát a koncepciót és az ellenfeleket viszont tökéletesen felvázolja. A Transformers: Reactivate egyébként egy online multiplayer akciójáték lesz, melyet akár négyfős csapatokban is játszhatunk majd és a Splash Damage felelős a munkálatokért. A videó mellett látványtervek is szivárogtak, amik eddig nem látott karaktereket erősítettek meg, mint például az erősen Prime-szériás beütésű Knockoutot. Ez egyébként kibővíti a lehetőségek tárházát, mivel eddig úgy tudtuk, hogy főleg az eredeti, G1-es dizájnokra koncentráltak, ám ezek szerint mindenhonnan kapunk skineket majd. A hangok terén sajnálatos, de egyelőre úgy tűnik egyedül a nagyszerű Steve Blum tér vissza Starscream szerepében, aki az utóbbi évtizedekben a karakter majdnem mindenkori szinkronja. Optimusz hangja ugyan nagyon Peter Cullenes a képsorok alatt, ám egy másik név, Jon Bailey szerepel a szivárgásokban, így az ő esetében még ennyire sem mehetünk biztosra.

transformers reactivate
Forrás: PlaysTFR

Korábbi szivárgások alapján az egyes karakterek bizonyos pozíciókra lesznek jók, s ezeket, illetve a küldetést figyelembe véve lesz érdemes összeállítani a csapatokat. Azt nem tudni, hogy Autobotok és Álcák harcolhatnak-e egymással, egyáltalán lesz-e csapat-csapat ellen mód, viszont kapunk küldetéseket, illetve jó sok megvásárolható kiegészítőt is hozzájuk. Csak remélni tudjuk, hogy a skinek külön fizetés nélkül is megszerezhetőek lesznek.

Az utolsó hivatalos jelentés a játékról tavaly decemberben jött, mikor a fejlesztők elismerték, hogy nem tudják valóra váltani ígéretüket, illetve azt is, hogy a játék Unreal Engine 5 motorra váltott.

„Bejövő adás Teletraan I-től: Tudjuk, hogy mindenki türelmesen várta a híreket a Transformers: Reactivate kapcsán, de sajnos idén már semmilyen új információt nem fogunk megosztani. A ti szenvedélyetek és lelkesedésetek erősíti a küldetésünket, hogy elhozzuk A Transformers-játékot, melyre annyira vártok, éppen ezért a munkálatokat is áthelyezzük Unreal Engine 5-be” – írta a közlemény.

Tehát a játékról sajnos ennyi idő után is csupán annyi biztosat tudunk, hogy a címe végleg Reactivate, 1-4 játékos koncepcióként kell elképzelni, illetve, lesznek benne alakváltók egy közös ellenséggel. Minden mást kezeljünk határozott fenntartásokkal. A hozzá készült figurák egy része viszont már több országban is elérhető, így azok kárpótolhatják a várakozó rajongókat, de azért mi nem tennénk rá a szikránkat, hogy nem lesz több csúszás, és még idén elérhetővé válik a Transformers: Reactivate.

Forrás: Jugo Mobile
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Mire számíthatunk 2024-ben Transformers-téren?

Optimusz és Megatron lassan negyven éve vívják végtelen csatájukat a televíziók és...

Játékok

Csúszik a Transformers: Reactivate

Nem tudni, mikor bújhatunk az Autobotok bőrébe.