Top Gun: Maverick

A Top Gun: Maverick nem eladó, csak és kizárólag a mozikban fogják bemutatni

Tom Cruise nem tágít, csak a moziban lehet bemutatni a filmet.

Az elmúlt egy évben fenekestül felfordult a világ és vele együtt a filmipar is. A legnagyobb filmeket mai napig nem tudták bemutatni, van olyan, amit akár egy évvel is eltoltak a kialakult helyzet miatt, ám akadnak olyanok is, ahol megfontolták a streamingszolgáltatásban rejlő lehetőséget. A Disney elsők között mutatott be filmet VOD-formában, majd később hasonló megoldással állt elő a Warner Bros. is.

Sok film bemutatója mellett kérdőjel szerepel, nem tudni mikor, és hol láthatjuk őket (a mozikban vagy VOD formában). A Warner Bros. ezért novemberben úgy döntött, hogy az összes 2021-es filmet egyszerre fogja bemutatni a mozikban és online az HBO Maxon. Sokan nem értettek egyet a döntéssel, de akadnak olyan stúdiók is, ahol fel sem merült a hibrid bemutató lehetősége. A szakma szerint ma öt olyan érinthetetlen film van, amit csak és kizárólag a mozikban fognak bemutatni. Ezek közül kettőt a Paramount Pictures birtokol, a Top Gun: Maverick és a Mission: Impossible 7., továbbá James Camerontól az Avatar 2., Steven Spielbergtől a West Side Story és a Jurassic World: Világuralom.

A Wall Street Journal értesülései szerint két streamingszolgáltató, az Apple TV+ és a Netflix is bejelentkezett a Top Gun: Maverick terjesztési jogáért, ám a stúdió nem volt hajlandó elfogadni a felkínált összeget a terjesztésért cserébe. Nagy volt a csábítás a filmért, azonban a Paramount úgy döntött, hogy nem fogadja el az ajánlatot. Tom Cruise filmjeinek mozikban a helye. A döntés érthető, hiszen Tony Scott filmje hatalmas sikert aratott. A mindössze 15 millióból forgatott film világszerte 368 millió dollárt hozott a stúdió konyhájára. Jelen állás szerint a második részt július 2-án mutatják be a mozikban, egy évvel később az eredeti bemutatóhoz képest.

Ami pedig az Avatar folytatását illeti, a film a Disney kezében van, s valószínűleg az első rész óriási rekordját szeretnék megismételni. Erre a legjobb lehetőségük akkor van, ha a mozikban mutatják be 2022. december 16-án, s nem online. Másrészről a West Side Story jogait kevésbé kockázatos lenne eladni az egyik streamingszolgáltatónak, itt azonban Steven Spielberg legendás rendező akarata érvényesül, aki továbbra is kitart a mozik mellett. Spielberg igazi old-school rendező hírében áll, szokás Hollywood Királyának is nevezni. A bemutató időpontja: 2021. december 10. (az Egyesült Államokban). És mivel a Jurassic World: Világuralom vezető-producere, ezért kizárt, hogy ne a mozikba lássuk a befejező részt 2022. június 10-én.

Total
3
Shares
Previous Article

Nem voltak valósak a Dying Light 2 megjelenésével kapcsolatos pletykák

Next Article

A Microsoft újabb felvásárlásra készülhet

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!