Főoldal Filmek A top 10 sírós és romantikus film listája
Filmek

A top 10 sírós és romantikus film listája

Most összegyűjtöttem azt a 10 filmet, amin a legtöbbet szoktak az emberek sírni.

1.2k

Most összegyűjtöttem azt a 10 filmet, amin a legtöbbet szoktak az emberek sírni.

Te mit szoktál csinálni, ha egy megható filmet vagy jelenetet látsz? Mindannyian ismerjük azokat a filmeket, amelyeket sokan megkönnyeznek. Még akkor is, ha nem egy drámáról vagy romantikus filmről van szó. Ősz van, vagy egy hideg téli este? Húzd a redőnyt, csinálj egy adag popcornt, vegyél elő a hűtőből egy üveg kólát és rakd be az alábbi filmek valamelyikét. Akár romantikus hangulatban vagy, akár nem, garantáltan elérzékenyülsz majd rajtuk.

Nem minden romantikus film sírós. De nem is minden sírós film kell, hogy romantikus legyen.

Bár ez a mondás vélhetően még kevesek szájából hangzott el, de a tartalma ettől még igaz. A sírós romantikus filmeket nem nehéz felismerni. Gyakran már a szereplőválogatás és a film plakátja is árulkodó lehet. Ám sokan olyan top sírós film van, amiről nem is gondolnánk, hogy a megható kategóriába kellene sorolni őket.

Ebben a listában olyan gyönyörű megható, romantikus, szomorú és sírós filmeket szedtem össze, amelyek nem csak drámák, és nem csak tiniknek szólnak. Vannak köztük akciófilmek és olyanok is, amelyeket inkább az idősebb korosztály szokott élvezni.

P.S. I love you

Az a film, ahol már az első jeleneten elsírjuk magunkat. Már a film legelején elveszíti a néző az egyik főszereplőt (Gerald Butler), ám valamilyen formában végig velünk marad a film során. A férj ugyanis üzenetet hagy a feleségének (Hilary Swank), hogy segítsen neki új életet kezdeni. A film ezt a nehezen feldolgozható veszteséget próbálja egy érzelmi hullámvasúton tálalni nekünk. Meglepően sikeresen.

Édes november

Ha a filmről nem is hallottál, a betétdalát biztos ismered, amit Enya szerzett. A főszerepben Charlize Theron és Keanu Reeves állnak. A sztori egyszerű: egy munkamániás férfi beleszeret egy szép és szabad nőbe. De a kapcsolatuk nem tart sokáig, mert egy betegség kettőjük közé áll. Ezt pedig egyikőjük titkolja a másik fél elől. Így lesz a szép, szerelmes történetből egy szomorú, könnyfacsaró mozifilm.

Titanic

A 20. század egyik legismertebb hajós katasztrófáját dolgozza fel a film. A történet már a film születése előtt az egyik legismertebb eset volt, azon a film hatására jelent meg a romantikus legenda a sztori körül. Az akkori kor legnagyobb tengerjáró hajója, a Titanic 1912. április 10-én indult el Southamptonból New Yorkba. A hajó két nappal az indulás után egy jéghegynek ütközött és a fedélzeten utazó több száz utassal együtt elsüllyedt. A film alapján két olyan szereplővel (Leonardo DiCaprio és Kate Winslet), akik a hajón egymásba szeretnek. A Titanic mint film nagyon rövid idő alatt vált örök klasszikussá. Nem érdemtelenül. A világ egyik legnagyobb tengeri katasztrófáját egy elragadó szerelmi történet köré tekerte a rendező James Cameron. Méghozzá mesterien.

Kedves John!

A filmben John Tyree (Channing Tatum) egy fiatal katonát alakít, aki egy tavaszi vakáción ismerkedik meg Savannah Curtis-szel (Amanda Seyfried). A történet az mutatja be, hogy megismerkedésüket követően 7 évig csak néhány alkalommal tudnak találkozni, mert John foglalkozása olyan veszélyes, hogy ezt nem teszi többször lehetővé. Az évek során végig tartják a kapcsolatot és több szerelmes levelet is váltanak a távolság és az idő mégiscsak próbára teszi a kapcsolatukat.

Séta a múltba (2002)

Landon (Shane West) a klasszikus menő srác a helyi középiskolában. Állandóan a gyengébbeket szekálja, ám egyszer egy kötözködése balul sül. Büntetésül pedig közmunkára ítélik. Egy színdarabban kell részt venni és korrepetálnia kell a rossz és gyenge tanulókat. Ekkor ismerkedik meg Jamievel (Mandy Moore). A lány pedig azonnal elvarázsolja a macsó fiút, Landont.

A Séta a múltba egy Nicholas Sparks regényből adaptált film. Igazi csajos film. Ha nincs jobb dolgod, akkor küldd el a barátodat meccset nézni a haverokkal,  Te pedig tedd be DVD-n ezt a filmet. Majd sírj egy jót a végén!

Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

A történet két főszereplője Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling). Noah szegény munkásgyerek, míg Allie egy gazdag értelmiségi lány. Ahogy lenni szokott, már első látásra egymásba szeretnek, bár az elején még csak kerülgetik egymást, de a szikrákat már a korai pillanatoktól kezdve lehet érezni. A szerelmüket azonban Allie szülei ellenzik, főleg az osztálykülönbség miatt. Úgy gondolják, hogy a lányuk többet és jobbat érdemel egy csóró munkásgyereknél. Ezért megpróbálják szétválasztani őket. Évek telnek el mire a két szerelmes újra összetalálkozik és a szerelmük újra fellángol. A lány döntési helyzetbe kerül. A családjára hallgat vagy a szívére. A történet önmagában nem egyedi, viszont az, ahogy ezt a film bemutatja az párját ritkító a filmtörténetben. A The Notebook egy csodaszép film, meseszép tálalásban.

Love Story

https://www.youtube.com/watch?v=8rT46hVQHIA

A Love Story az 1970-es évek egyik legismertebb “kedves” filmje volt, aminek a kultusza a mai napig tart. A történet egyszerű: egy gazdag, felsőosztálybeli fiú beleszeret egy szegény sorsú lányba. A lány viszont súlyos beteg lesz. Ez a bonyodalom pedig felülírja a felhőtlen boldogságukat. Egyszerű, de szívbemarkoló történt, aminek köszönhetően tutira potyogni fognak a könnyeid.

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A film három Oscar-díjat nyert. Főszereplői Robert Benigni, Nicoletta Braschi és Giorgio Cantarini.

A főszereplő Guido egy csupaszív, életvidám ember. Mindig fülig érő mosollyal néz szembe az élet nehézségeivel. Hosszú évekig udvarol Dorának, aki először kikosarazza, aztán végül mégis beleszeret Guidoba. Közös gyerekük a háború alatt születik, és az olaszországi zsidók deportálása során az apát és a fiút is elviszik a németek. Dora elindul utánuk, hogy megkeresse őket. Az apa Guide úgy próbálja megóvni a fiút, hogy az egészet egy vetélkedőnek mutatja be neki. A játék főnyereménye pedig egy tank…

Gladiátor (Gladiator, 2000)

Kevesen sorolnák a Gladiátort a sírós és romantikus filmek közé. Sokkal inkább a harci jelenetekről híres macsó filmek táborába szoktuk pakolni. Azonban Maximus (Russel Crowe) római katona felemelkedése, harca és bukása egy megindító történetet mesél el nekünk. A legendás uralkodó Marcus Aurelius fia, az őrült Commodus féltékeny Maximus sikereire és elárulja katonáját, majd eladja őt rabszolgakereskedőknek. Később gladiátorként tér vissza Maximus Rómába, és a nép segítségével próbálja megdönteni a császár hatalmát. Menet közben azonban olyan áldozatokat kell elszenvednie, aminek köszönhetően egyetlen zsebkendő sem marad szárazon a film alatt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...