Főoldal Előzetesek A titánok a túlélésért küzdenek a Godzilla x Kong: Az új birodalom legújabb előzetesében
Előzetesek

A titánok a túlélésért küzdenek a Godzilla x Kong: Az új birodalom legújabb előzetesében

Harcba szállnak vagy kihalnak!

362

Már nem kell sokáig várniuk a Szörnyuniverzum rajongóinak, hiszen a Godzilla x Kong: Az új birodalom március végén ront be a mozikba. Még decemberben kaptuk meg az első kedvcsinálót a franchise legújabb darabjához, majd februárban kijött az első teljes értékű előzetes is. Akkor a képsorok végre kicsit jobban rávilágítottak a film gyökerére, s a titánok új ellenségeire: Scar Kingre és a titokzatos Shimóra.

Ezúttal zúzásból láthatunk többet, illetve a nosztalgiára helyezték a hangsúlyt: az előzetes egyben visszaemlékezés az eddigi epizódokra is, s igen meglepő honnan indult és hová jutott Godzilla és Kong közös története. Érdekes belegondolni már csak Kong méretbeli különbségeire a filmek folyamán.

A Godzilla x Kong: Az új birodalom a sorban az ötödik film lesz, a franchise pedig időközben már bővült egy élőszereplős sorozattal is Monarch címmel. A két főtitán utóbbiban is tiszteletét tette, de sajnos az emberi tényező sokaknak elvette a kedvét attól, hogy ezt kivárják, pedig egy egészen jól összerakott kis sorozatról van szó, melynek alapján ezen lények még sokszínűbbek lehetnek, mint eddig gondoltuk. 

A Godzilla x Kong: Az új birodalom legnagyobb ígérete egyértelműen a titánok mitológiájának, eredetének és szerepének elmélyítése, mindezt úgy, hogy elvileg az embereket is kicsit jobban beleillesztik a képbe, tehát most se várjunk humánmentes sztorit, bár a készítők fogadkoznak, hogy a szörnyek száma és játékideje sokkal jelentősebb lesz mint bármikor. Többek között végre fény derül majd arra is, hogy mi köti pontosan össze ősidők óta Godzilla és Kong sorsát, tényleg tőlük függ-e a világ sorsa, vagy esetleg lejárt a titánok ideje és ideje örökre eltűnniük, hogy alakíthassuk a magunk világát.

A film hivatalos szinopszisa: A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is…

Az előző részből visszatér Rebecca Hall, Brian Tyree Henry és Kaylee Hottle, ám a szereplőgárdát erősíti a folytatásban Dan Stevens, Fala Chen, Alex Ferns és Rachel House is.

A Godzilla x Kong: Az új birodalom március 28-án dübörög be a magyar mozikba.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

Megtalálták Adam Wingard utódját a Godzilla x Kong folytatására

Ígéretes rendezőt kapott a Godzilla x Kong következő fejezete.

Godzilla x Kong: The New Empire
Filmek

A Marvel egyik írója dolgozik a Godzilla x Kong folytatásán

Készül a Godzilla x Kong folytatása, miután rekordokat döntött az új film.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...