Főoldal Filmek A Thor: Szerelem és mennydörgés rendezője nem biztos benne, hogy elkészül az ötödik rész
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés rendezője nem biztos benne, hogy elkészül az ötödik rész

Taika Waititi rendező nem biztos a folytatásban.

305

Az évtized egyik legkiválóbb rendezője elfoglalt. Nem elég, hogy a hamvaiból felélesztette a Thor franchsiet a Thor: Ragnarök című harmadik résszel, de még a Lucasfilm is felkereste egy új Star Wars-film rendezésével. Waititi már végzett a Thor: Szerelem és mennydörgés forgatásával, így adott a kérdés, hogy mi következik ezután, esetleg tervben van-e a folytatása.

A franchise első részét még 2011-ben mutatták be az Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezőtől, majd ezt követően az első Bosszúállók-filmben visszatért Thor. Sok kritika érte az első részt, de még ennél is többen csalódtak a 2013-ban bemutatott Thor: Sötét világban. A filmet eredetileg Patty Jenkins készítette volna, de kreatív különbségre hivatkozva visszadobta a projektet, így Alan Taylor dirigálta a munkát. A második részt sokan a Marvel Moziverzum leggyengébb alkotásának tartják, emiatt a stúdió letett a folytatásról, s Thort a Bosszúállókkal láttuk lógni.

Egészen addig, amíg nem szerződtették Taika Waititi rendezőt, aki életet lehelt a karakterbe. A Thor: Ragnarök nemcsak humorában volt előrelépés a korábbiakhoz képest, hanem a mennydörgés istene egy érzelmi hullámvasútra szállt fel, ami a következő két Bosszúállók-filmben is kísérte a karakter útját. A negyedik rész forgatását év elején kezdték, néhány hete pedig már összecsomagolt a stáb.

Azzal kapcsolatban kérdezték most a direktort, hogy visszatér-e az ötödik résznél, amennyiben a Marvel Studios berendeli a folytatást.

Ki tudja, hogy ezután csinálunk-e még filmet, de határozottan úgy érzem, hogy mindent – minden ötletet és minden egyes nevetséges koncepciót vagy geget, mutatványt vagy karaktert – beletettünk ebbe a filmbe. Nem is lehetnék boldogabb ezzel.

Taika Waititi

Valószínűleg sok múlik majd a premieren, hogy milyen fogadtatásban lesz része. Egyelőre nehéz kifürkészni a Marvel Moziverzum 4. fázis útját, de a sorozatokból kiindulva a következő években nagyobb szerepet kapnak az új, eddig nem látott szuperhősök. De természetesen a régi és állandó hősökről sem szabad megfeledkeznünk.

Thor: Thunder and Love bemutatóját 2022. május 6-ára halasztották.

Thor: Ragnarök
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...