x
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés játékideje sokkal rövidebb a vártnál, és ezzel az MCU egyik legrövidebb produkciója

Az MCU 7. legrövidebb filmje a Thor: Szerelem és mennydörgés.

A Thor: Szerelem és mennydörgés játékideje sokkal rövidebb a vártnál, és ezzel az MCU egyik legrövidebb produkciója
  • Publishedjúnius 13, 2022

A 4. fázisba lépve az MCU rajongói minden eddiginél nagyobb érdeklődést mutatnak a produkciók játékideje iránt, mivel továbbra is hosszabb epizódokat és nagyszabású kalandokat követelnek. Szinte az összes Disney+ sorozatot kritika érte az egyes részek hossza miatt, de a legutóbbi mozifilm, a Doctor Strange az őrület multiverzumában is áldozatául esett, mert mindössze 2 óra 6 perces volt Sam Raimi filmje.

A Thor: Szerelem és mennydörgés lesz a következő nagy film, amit bemutat a Marvel Studios. A júliusi premierhez közeledve rajongók már elkezdték találgatni, hogy milyen hosszú lesz Taika Waititi várva várt folytatása. A filmben nemcsak a mennydörgés istene, Thor, de a Galaxis Őrzői is szerepet kapnak, sőt egy nagy visszatérőt is kapunk Jane Foster személyében, akit ezúttal a hatalmas Thor szerepében ismerhet meg a világ. A jók mellett Christian Bale kelti életre a gonosz isteni mészárost. A direktor korábban úgy jellemezte Gorrt, hogy ő lehet a Marvel Moziverzum egyik legnagyobb gonosztevője, egyszóval sok mindenre kell választ kapnunk a filmből, ezért indokolt lenne az elnyújtott játékidő.

Nem hivatalos forrásból származó hír szerint a Thor: Szerelem és mennydörgés játékideje mindössze 1 óra 55 perc és 2 óra 20 perc közé tehető. Sok rajongó számára kissé csalódáskeltő lehet a pletyka, hiszen ők már arról kezdtek tanakodni, milyen nagy popcornnal üljenek be a vetítésre. Eddig nem adhattunk sokat a pletykákra, de ma hivatalos megerősítést is kaphattunk, hiszen a hétfői napon kezdődik a jegyértékesítés az Egyesült Államokban, és a világ legnagyobb mozihálózata a jegyoldalon feltűntette a játékidőt is.

Az észak-amerikai két legnagyobb mozilánca, az AMC és a Cineworld 1 óra 59 percben tüntette fel a Thor: Szerelem és mennydörgés játékidejét. A korábbi, egymásnak ellentmondó jelentések 1 óra 55 perc és 2 óra 20 perc között mozogtak, a mostani hír azonban megerősíteni látszik azt, hogy valóban az egyik legrövidebb produkcióval lesz dolgunk július első hetében.

A Thor 4. része 119 perces játékidejével az MCU legrövidebb produkciója a 2018-as A Hangya és a Darázs (1 óra 58 perc) óta, és összességében a Marvel Studios eddigi 7. legrövidebb filmje.

A Marvel Studios új filmjében, a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

A filmet július 7-én mutatják be a hazai mozikban.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.