Wide Screen
Image default
Filmek

A The Rise of Skywalker forgatása közben megváltoztatták a befejezést

Daisy Ridley egy interjúban elárulta, hogy forgatás közben megváltoztatták a Star Wars: The Rise of Skywalker befejezését.

Nem teljesen ismeretlen a nagy költségvetésű filmek gyártása közben, hogy egy jelenetet, a befejezést, vagy akár a teljes záróakkordot átírják. Végül is, a forgatókönyv még nem garancia a film cselekményére, menet közben vagy akár az utómunkák alatt, de gyakori a pótforgatások alatt is teljesen újraforgatni részeket, mert csak menet közben jönnek elő a részletek, s ilyenkor igyekeznek minél tökéletesebb alkotást készíteni. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy egy évtizedek óta tartó franchiset készülnek lezárni, ezért a döntésen egyáltalán nem kell meglepődni most.

Úgy tűnik, hogy J.J. Abrams rendező is hasonlóan tett, mikor elvállalta a IX. rész forgatását, hiszen a hétvégi Star Wars Celebration után Daisy Ridley egy interjúban elárulta, hogy a forgatás közben megváltoztatták a Skywalker-saga befejezését.

J.J. mesélt nekem [a befejezésről], és azután elolvastam a forgatókönyvet, majd egyfajta változás történt. A befejezés mindvégig egészen hasonló volt, de azután beletettek néhány új dolgot. Azt hiszem, hogy kicsit más ritmust ad a filmnek, de félelmetes. Szép dolog átélni ezeket a filmkészítővel. Nem tudhatjuk előre, hogyan fog kinézni a végén, de mi megtettük a dolgot a kamerák ezen oldalán, csak azt nem tudjuk, hogy ebből mi fog kijönni. Akárcsak mindenki más, én is nagyon izgatott vagyok, hogy lássam.

Daisy Ridley

Nem tudtuk meg, hogy J.J. Abrams és Chris Terrior társíró milyen befejezést szánt eredetileg a The Rise of Skywalker résznek, miközben George Lucas is tanácsot adott a rendezőnek a munkák előtt. Elképzelhető, hogy a IX. résznek több alternatív befejezése is született, hiszen Abrams visszatérése előtt Colin Trevorrow és Derek Connolly dolgozott a filmen, miután azonban Kathleen Kennedy nem volt megelégedve az addigi munkával, s kirúgta Trevorrowot és Abramsnek adta a rendezés jogát.

Tudva azt, hogy a film közel sincs végleges állapotban, még csak most fejeződtek be a forgatások, meglepődnénk, ha az elkövetkező hónapokban nem lennének pótforgatások, ahol akár több jelenetet is megváltoztathatnak.

Még több a témában...

Magyarul is nézhető a Star Wars: Az utolsó Jedik végső előzetese

Kévés Bence Mihály

Új forgatási képek a Star Wars: Az uotlsó Jedikből

Kévés Bence Mihály

[SWCO] A Star Wars: Az utolsó Jedik lehet Luke Skywalker utolsó története

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább