Főoldal Sorozatok A The Falcon and the Winter Soldier lehet a Marvel Studios első R-besorolású alkotása?
Sorozatok

A The Falcon and the Winter Soldier lehet a Marvel Studios első R-besorolású alkotása?

A szokottnál nagyobb korhatárral érkezik a sorozat.

58
The Falcon and the Winter Soldier

Rendkívül érdekes, hogy milyen magas besorolást kapott a The Falcon and the Winter Soldier Disney+ sorozata. A Marvel Moziverzum korábbi alkotásai rendszerint PG-13-as karikát kaptak, ami érthető a Disney szemlélete miatt, hogy családbarát alkotásokat készítsenek. Ehhez képest a Sólyom és a Tél Katonája legújabb előzetese után 16+-os karikát kapott Hollandiában a sorozat.

Vasárnapról hétfő virradóra került megrendezésre az 55. Super Bowlt. Az egyik reklámszünetben a debütált a Sólyom és a Tél Katonája új előzetese. Egy holland Reddit-felhasználó mélyebbre ásott a trailer után, s felfedezte, hogy hazájában 16 éven felülieknek (TV-MA) minősítették az erőszakos és durva nyelvezete miatt a sorozatot.

Fontos leszögeznünk, hogy a Kijkwijzer rendszer, ami gyakorlatilag besorolja a film és televízió műsorokat Hollandiában, korábban is magasabb korosztályba sorolt bizonyos alkotásokat. Elképzelhető, hogy egyszerűen csak szigorúbb szabályok szerint történik a korcsoport meghatározása más országokéval ellentétben. De még akkor is meglepő, hiszen a Marvel Studios korábbi produkciók többsége is csak 12+-os karikát kapott. Ugyanakkor nem idegen a Marvel számára a nagyobb besorolás, hiszen a Netflixen futó Daredevil és a Jessica Jones című sorozatokkal is inkább a felnőtteket célozta meg, ám ezeket még nem a Marvel Studios felügyelte.

Kevin Feige megerősítette, hogy a jövőben nyitnak a korhatáros besorolások irányába, hiszen a Deadpool 3. biztosan R-besorolást kap majd. Szóval adott, hogy az új Disney+ sorozat is magasabb korhatárt kapjon. Emlékezzünk csak vissza arra a forgatási videóra, amikor John Walker (Wyatt Russell) brutálisan ütlegeli a Flag-Smasher egyik tagját Amerika Kapitány pajzsával. Ebből kiindulva jó oka lehet, amiért 16-os besorolást kapott a sorozat Hollandiában.

A sorozat első epizódját 2021. március 19-én fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón, de már azt is tudjuk, hogy hat epizódból áll, egyenként 1 órás játékidővel.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?