Főoldal Sorozatok A The Acolyte bemutathatja Darth Plagueis eredettörténetét?
Sorozatok

A The Acolyte bemutathatja Darth Plagueis eredettörténetét?

Erre a történetre sokan kíváncsiak lennének.

162
Darth Plagueis

Egy érdekes pletyka kapott szárnyra a Disney+ Star Wars: The Acolyte sorozata kapcsán, miszerint Darth Plagueis szerepet kaphat a készülő sorozatban. A Bespin Bulletin érdekes új részleteket osztott meg a The Acolyte című sorozatról, és a Disney+ készülő új sorozata fontosabb lehet a Star Wars kánon szempontjából, mint gondoltuk.

Leslye Headland fejleszti a sorozatot, és nemrég megtudtuk, hogy Amandla Stenberg karaktere, “Aura” egyfajta versenyen vesz majd részt, hogy a Sith Lord tanítványa legyen. A húgát még gyerekként elviszik a jedik, de az Erőre érzékeny fiatal nőt túl idősnek ítélik ahhoz, hogy csatlakozzon hozzá, és otthagyják, hogy megvédje a faluját. Otthonát gyakran támadják meg a helyi idegenek, és Aura nagyapját végül egy ilyen ostrom során megölik. Dühödten felkutatja a Jediket – akik nem voltak ott, hogy segítsenek megvédeni a népét, amikor a legfontosabb lett volna -, de megakadályozzák, hogy találkozhasson a testvérével.

A jelek szerint a második epizódban aztán kapunk egy időugrást, amikor Aura húgából már Jedi-lovag vált, akárcsak egy fiatal padawan, akivel Aura összebarátkozott, amikor a Jedik meglátogatták a faluját. Ekkor azonban Aura már egy olyan csoport tagja, akik a Sötét oldalt tanulják egy “Paul” (feltehetően egy álnév csak) nevű Sith mestertől. A Sith mester megparancsolja Aurának, hogy ölje meg a jedi-lovaggá vált padawant. A nagy hír azonban az, hogy Darth Plagueis karaktere, Palpatine császár mestere is szerepet kap a sorozatban.

Az oldal elmélete szerint egy idegen karakter, akivel Aura összebarátkozik a verseny során, valójában Plagueis. Azt mondják, hogy az emberi karakter, “Paul” csak az első évadban fog szerepelni a sorozatban, vagyis így Aura és Plagueis megöli Pault, s ők lesznek az új Sith Lordok (ne feledjük, hogy mindig kettő van belőlük).

Más szóval, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, akkor a sorozat feltárja majd Plagueis eredettörténetét. Egészen a kezdetekig nyúlik vissza a sorozat a karakter életébe, jóval azelőtt, hogy bölcs mester lett volna, aki a fiatal, ambiciózus Palpatine-t a szárnyai alá vette. A sorozat több száz évvel a Star Wars I. rész – Baljós árnyak eseményei előtt játszódik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

A Disney+ decemberi megjelenései

Decemberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

A sógun
Sorozatok

Az FX saját gyártású minisorozata, A sógun 2024 elején érkezik a Disney+-ra

A John Wick sztárjaival érkezik jövőre A sógun a Disney+-ra.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.