Wide Screen
Image default
Filmek

A Tenet jöhet augusztus végén több európai országban, köztük Magyarországon is

Lehet, hogy jövő hónapban jegyet válthatunk a Tenetre.

A Warner Bros. alig néhány napja törölte a Tenetet a naptárból, amikor határozatlan időre elnapolták a bemutatót, most azonban jelentések szerint már azt fontolgatják, hogy nyár végén több országban is bemutatják Christopher Nolan filmjét. Európa több nagy országában és az ázsiai piacon is bemutathatják augusztus végén, derült ki néhány órája.

A WarnerMedia anyacég vezetője tegnap már úgy nyilatkozott, annak lehetőségét is vitatják, hogy úgynevezett szakaszos ütemben mutassák be a filmet, vagyis bizonyos országok rajongói előbb válthatnak jegyet a sci-fire, míg azokban az országokban, ahol a fertőzöttek száma továbbra is magas, ott késleltetni fogják a premiert. A Variety értesülései szerint a Patrick Corcoran komolyan beszélt, és augusztus 26-28. között jöhet a Tenet. Az Egyesült Királyság, Franciaország és Spanyolország már készül a bemutatóra, bár semmit sem erősítettek meg, de a dolgok jelen állása szerint minden adott lehet. Nem kizárt, hogy ebben az időben már Magyarországon is bemutatják a filmet. Ázsia több országában, köztük Kínában is készülnek a premierre, miután a mozik újra kinyitottak.

A kínai piacnak azért is van olyan nagy létjogosultsága, hiszen az elmúlt években többször előfordult, hogy ezen a földrészen nagyobb bevételre tettek szert nagy kasszasikerek, mint a hazai piacon. Ez most fokozottan igaz, miután Észak-Amerikában tombol a COVID-19, azért most ebben a helyzetben Ázsia mellett Európa lehet még a stúdiók mentsvára.

Nagy nyomás nehezedik a stúdió vállára, hiszen időközben elkezdtek szivárogtatni a filmből, és félő, hogy sokáig nem fogják bírni visszatartani a nemkívánatos videókat. Emiatt dönthettek úgy a Warner Bros., hogy minden áron bemutatják a filmet, nem fogják 2021-re tolni a filmet, mert akkor még annyi profitot sem várnak, mint amivel jelenleg számolnak.

Még több a témában...

John David Washington kész visszatérni a Tenet folytatásában, de minden Christopher Nolan rendezőn múlik

Kévés Bence Mihály

Állítólag olyat ment a Mulan, hogy több pénzt termelt Észak-Amerikában, mint a Tenet világszerte

Kévés Bence Mihály

A Hogwarts Legacy visszarepít minket a Harry Potter világába

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat