Főoldal Filmek A sztrájk miatt 2024-re halaszthatják az Aquaman és a Dűne folytatásait
Filmek

A sztrájk miatt 2024-re halaszthatják az Aquaman és a Dűne folytatásait

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de a premierek csúsztatásáról egyeztet több stúdió is.

116
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

Az elmúlt hónapok írósztrájkja fényében benne volt a pakliban, hogy ez megtörténhet, és miután a SAG-AFTRA tagjai is a sztrájk mellett döntöttek egy hete, most megerősítést nyert, a Warner Bros. erősen fontolóra vette, hogy az idei év két legnagyobb filmjét 2024-re tolja.

A héten már beszámoltunk egy rossz hírről, hogy James Wan Aquaman és az elveszett királyság című filmje harmadik körös újraforgatáson esik át. A helyzet nem tűnik túl rózsásnak, mert mára bevett szokássá vált az újraforgatás az ilyen nagy blockbustereknél, de a három túlzás. Ehhez most itt van a sztrájk is, és úgy tűnik, hogy a Warner Bros. Discovery végül amellett dönthet, hogy a folytatás bemutatóját 2024-re tolja – több más közelgő filmmel együtt.

A Variety szerint a stúdió azt fontolgatja, hogy elhalasztja az Aquaman folytatásának, a Dűne: Második Részének premierjeit a 2023-es naptárból, valamint a The Color Purple bemutatóját is jövő évre tenné. Semmit sem erősítettek meg, és érdemes megjegyezni, hogy az említettek szerint “a premierek az eredeti tervek szerint haladnak, és nem folytak hivatalos tárgyalások, de a szakszervezeti harcok időtartama teljesen kiszámíthatatlan”.

Tekintettel az Aquaman 2. körüli zűrzavarra (több forrás is arról számolt be, hogy… nem túl combos a film), a csúsztatás valószínűleg elkerülhetetlen, de annál meglepőbb hír, hogy Denis Villeneuve Dűne-folytatására csak később válthatunk jegyet. Hivatalos hír ezzel kapcsolatban nem érkezett, ahogy arról sem pletykálnak, amennyiben eltolják a premiereket, mikor tervezik bemutatni a felsorolt mozifilmeket.

Ezek a nagyszabású filmek nagyban profitálnak abból, hogy sztárszereplőik népszerűsítik produkcióikat világszerte a turnén, és mivel a színészek a sztrájk miatt nem jelenhetnek meg promóciós célokból egyik rendezvényen sem, a stúdió joggal aggódik, hogy a rajongói felhajtás nélkül nem lesz egyik film sem olyan sikeres, mint a békeidőkben.

Lehet, hogy nem ez lesz az utolsó késés. A portál megemlíti azt is, hogy a Marvelek, a Napóleon és Az éhezők viadala énekesmadarak és kígyók balladája című filmeket is érinthetik a sztrájkok, és ezeknél is a premier elnapolása mellett dönthetnek.

Aquaman és az elveszett királyság
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Box Office: Wonka csokijában fürdik a világ, miközben Aquaman az életéért küzd

Willy Wonka visszaszerezte a box office első helyét, de Aquaman is kapaszkodik.