Star Wars: Az utolsó Jedik

A Star Wars vágója és George Lucas volt felesége kritizálta a folytatástrilógiát, Kathleen Kennedyt és J.J. Abramset

Nem értenek ezek semmit.

Az Oscar-díjat nyert híres vágó fogalmazta meg őszintén gondolatait a Disney érában készült folytatástrilógiáról, és őszintén szólva, csöppet sincs odáig az új részekért. Marcia Lucas nemcsak a filmekről, de magát a Lucasfilm elnökéről, Kathleen Kennedyről és J.J. Abrams filmrendezőről is sincs jó véleménnyel, ahogy megközelítették ezt a legendás nagy franchise-t.

J.W. Rinzler szerzőtől a Howard Kazanjian: A Producer’s Life című új könyvében olvasható néhány gondolat a veterán és Oscar-díjas vágótól. Marcia Lucas olyan filmekkel hívta fel magára a figyelmet Hollywoodban, mint a Taxisofőr vagy az Amerikai graffiti (utóbbiért Oscar-jelölést is kapott), az Oscar-díjat később az eredeti trilógia első része, a Star Wars IV. rész – Egy új remény hozta el.

Később a klasszikus trilógia további részein is dolgozott George Lucas volt felesége, így ha valaki elmondhatja azt, akkor ő igazán tudja, hogy mi kell egy jó Star Wars-filmhez. Bár a Lucasfilm jelenlegi vezetőjét, Kathleen Kennedyt csodálatos nőnek tartja, egy nagyon okosnak és éles eszűnek gondolja Kennedyt, ennek ellenére nincs jó véleménnyel arról, amit csináltak a folytatástrilógiával.

Most, hogy Kathleen Kennedy vezeti a Lucasfilmet és filmeket készít, úgy tűnik számomra, hogy Kathy Kennedynek és J.J. Abramsnek fogalma sincs a Star Warsról. Nem értik. És J.J. Abrams írja ezeket a történeteket… mikor láttam azt a filmet, ahol megölik Han Solót, dühös voltam. Dühös voltam, amikor megölték Han Solót. Abszolút, határozottan, nem volt semmi ráció vagy ok erre. Azt gondoltam, hogy nem értitek a Jedi-történetét. Nem értitek a Star Wars varázsát.

Kinyírni Han Solót? És aztán Az utolsó Jedik végén Luke Skywalker csak úgy eltávozik. Megölték Han Solót. Megölték Luke Skywalkert. És nincs többé Leia hercegnő. És minden évben bemutatnak egy új filmet.Marcis Lucas

És akkor a készítők hozzáállása mellett még azt sem nyerte el tetszését, ahogy az új epizódok főszereplőjét bemutatták. Lucas borzalmasnak találja, hogy Rey-t látszólag mindenható Jedinek mutatták be.

Fontosnak tartják, hogy megszólítsák a női közönséget, szóval most hogy nő a főszereplő, aki Jedi-képességekkel rendelkezik, de nem tudjuk, hogyan tett szert ezekre a képességekre, vagy ki ő valójában. Ez szívás. A történetek szörnyűek. Egyszerűen szörnyű. Szörnyű. Nyugodtan idézhettek.Marcia Lucas

Fontos azonban kiemelnünk, hogy az interjút még Az utolsó Jedik és a Skywalker kora között készítették, amikor még nem látta a folytatástrilógia befejezését. És bár sok rajongó egyetért Marcia Lucas kritikájával, nemcsak az új epizódokat kritizálta, hanem az előzménytrilógiát sem hagyta szó nélkül.

A Lucasfilm későn, de felismerte a hibákat, és megfogadta a kritikákat. Az őrületes kezdés után már nem mutatnak be évente új mozifilmeket. De a legjobb dolog, ami történhetett az, hogy Jon Favreau és Dave Filoni elkészítette a Disney+ élőszereplős Star Wars-sorozatát, ami megmutatta a helyes utat. A The Mandalorian és az animációs Star Wars: A klónok háborúja is nagyszerű, és bízunk benne, hogy a folytatásban legalább ennyire jó sorozatok és filmek készülnek majd, mint ez a két sorozat. A következő filmet 2023 decemberében fogják bemutatni Patty Jenkinstől a Zsivány osztagról. A következő években pedig több élőszereplős sorozatot is bemutatnak, köztük például a nagyon várós Obi-Wan Kenobi.

Total
8
Shares
Previous Article
The Last os Us

Neil Druckmann nevét is olvashatjuk a The Last of Us rendezői között

Next Article
Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor megerősítette, hogy véget ért az Obi-Wan Kenobi forgatása, és "nem okoz csalódást majd"

Related Posts