Wide Screen
Image default
Filmek

A Star Wars: Az ébredő Erő korai tervein meglehetősen bizarr külsőt kapott Maz Kanata

Ilyen félelmetes is lehetett volna Maz Kanata.

A Star Wars: Az ébredő Erő koncepcióin dolgozó munkatárs osztott meg néhány korai tervet Maz Kanatáról. A VII. rész marketing kampányát két olyan karakterre építették fel, akiket sokáig nem is láttunk. Sokan úgy gondolják, hogy ez lehetett a legfőbb oka, amiért a Disney az utolsó pillanatig rejtegette a rajongók elől, amiért Maz Kanatát és Snoke legfőbb vezért tetőtől talpig számítógépes effektek segítségével keltették életre. Később Az ébredő Erőben megmutatták nekünk Maz Kanatát, de a bemutatóig nem láttunk róla jelenetet.

A karaktert Lupita Nyong’o keltette életre. Maz Kanata mindhárom részben szerepet kapott, legnagyobb szerepet pedig a Skywalker korában kapta, s még az sincs kizárva, hogy a jövőben más alkotásokban feltűnik. Christian Alzman, a Lucasfilm koncepció művésze osztott meg korai terveket arról, hogy miként is képzelték el a karaktert.

A különbségek jól láthatók a fenti képen, hogy mennyire eltér attól, mint amit láttunk a filmben. Azt pedig, hogy melyik verzió lett volna jobb, mindenki döntse el maga. Mint azt már említettük, hogy Maz Kanatát utoljára láttuk-e a képernyőn, nehéz megjósolni, pedig a karakterrel kapcsolatban számtalan kérdés merült fel. Talán regény formájában viszontlátjuk majd még a jövőben, esetleg a készülő új Star Wars-filmek egyikében látjuk még, esetleg egy Disney+ sorozatban.

Még több a témában...

Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben

Kévés Bence Mihály

A Disney törölheti a Star Wars-folytatástrilógiát, miután Kathleen Kennedy 2021 év végén távozik a Lucasfilm éléről?

Kévés Bence Mihály

A Lucasfilm jövő januárra halasztotta a Star Wars: Köztársaság Fénykora debütálását

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat