Pókember: Idegenben

A Sony Pictures átnevezte saját Pókember univerzumát, és sokkal barátságosabb nevet kapott

Megy a levesbe a SPUMC elnevezés, rövidebb nevet kapott a saját univerzuma a Sonynak.

A nagy univerzumok korszakát éljük, amikor a stúdiók elnevezik az összefüggő, egymásra építkező alkotások tömkelegét. A Marvel Studios építette meg a valaha volt legnépszerűbbet és legsikeresebbet 2008-ban, majd jött a DC Moziverzum (ami ugye csak félhivatalos elnevezés), és ebbe csatlakozott később a Sony Pictures is. A stúdió több képregénykaraktert is birtokol, és az évek alatt több Pókember-filmet is bemutatott, szóval ideje volt előállniuk egy elnevezéssel, amivel csokorba lehet foglalni a Marvel alkotásait.

Még 2020 nyarán jelentette be a Sony Pictures, hogy nevet adott saját univerzumának, amiben Pókember franchise karakterei kapnak önálló részeket. Ebben az univerzumban született Tom Hardy főszereplésével a Venom, vagy a hamarosan érkező Morbius, de a folytatásban olyan projektek készülnek, mint a Kraven, a Madame Web vagy a Silk. A stúdió nem erőltette meg magát, amikor a Sony Pictures Universe of Marvel Characters nevet választotta. Meglehetősen szájbarágós nevet választottak, nem is sokat lehetett olvasni a cikkekben.

Pókember: Nincs hazaút

A tegnap este azonban a las vegas-i CinemaCon előadáson a Pókember: Nincs hazaút előzetes mellett a stúdió bejelentette, hogy a folytatásban egyszerűen csak a Sony’s Spider-Man Universe nevet használják. Felmerül egy kérdés, hogy esetleg extra jelentéssel bír ez a név? Miután a Pókember neve hangsúlyt kapott az új univerzum névben, arra tudunk gondolni, hogy hamarosan a falmászó is szerepelni fog a készülő alkotásokban. Emlékezzünk csak a Disney és a Sony Pictures új megállapodására, és bár a részletek nem ismertek, beszámolók szerint a Sony egyik feltétele volt, hogy a Disney megnyissa a kaput Pókember előtt, aki így szabadon mászkálhat egyik univerzumból a másikba. A tegnapi bejelentés után máris felröppent egy pletyka, miszerint Pókember szerepet kaphat Kraven saját filmjében.

A Pókember: Nincs hazaút előzetesében egyesek kiszúrták Venomot (mások a Gyíkot látják a képkockán), ami tovább erősíti ezt, hogy a Marvel és a Sony univerzuma közötti határok elmosódnak a jövőben. Mindkét félnek előnyös lehet, mert így a Disney alkotásaiban Pókember együtt lóghat a Bosszúállókkal, miközben a Sony Pictures sikeresebb lehet a Marvel Studios csapatával, mint amikor egyedül dolgozott Pókember-filmeken.

Total
16
Shares
Previous Article
Fantasztikus Négyes

Kevin Feige először beszélt a Fantasztikus Négyes szereposztásáról a bejelentés óta

Next Article
Venom 2. - Vérontó

Aggasztó hírek érkeztek, brutálisan sokat tolhatnak a Venom 2. – Vérontó bemutatóján

Related Posts