Főoldal Filmek A Sony hajlandó lett volna a Pókember bevételének 25%-kát átengedni, de a Disney többet akart
Filmek

A Sony hajlandó lett volna a Pókember bevételének 25%-kát átengedni, de a Disney többet akart

A Sony akár a bevételek 25%-kát is odaadta volna a Disneynek, hogy Pókember a Marvel Moziverzum része legyen, de ők még ennél is többet akartak.

415
Pókember
Forrás: Marvel Studios

A Sony akár a bevételek 25%-kát is odaadta volna a Disneynek, hogy Pókember a Marvel Moziverzum része legyen, de ők még ennél is többet akartak.

Nem tisztázott, hogy a Sony Pictures és a Marvel Studios pontosan miről állapodott meg négy évvel ezelőtt, hogy milyen arányban osztozkodnak a Pókember franchise bevételén, ki milyen összegben állja a munkálatokat, de pletykák szerint a Marvel Studios azért, hogy Pókember csatlakozhasson a Marvel Moziverzumhoz, lemondott minden önálló rész bevételéről.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A botrány kirobbanása óta mindkét fél megszólalt az ügyben, előbb a Sony közleményében tudatta a rajongókkal, hogy Pókember elvesztette Kevin Feige producert, és a történtekért a Disney a felelős. Később megszólalt a másik fél is, azonban Kevin Feige úriember módjára megköszönte a stúdiónak ez a csodálatos öt filmet, és a legjobbakat kívánja a hálószövőnek. Tom Holland sem bírta sokáig, üzent a rajongóknak, hogy még mindig ő Pókember, s ugyan a Marvellel elválnak útjai, izgalmas kalandban lesz részünk ezek után is.

A Variety információ szerint a tárgyalások hat hónappal korábban kezdődtek. Egyesek szerint a Sony nem fogadta el az új feltételeket – bár ezt több bennfentes forrás is cáfolja – míg mások szerint a Disney már nem volt érdekelt az ügyben, s ezért inkább lehetetlenné tette a folytatást. A hírek szerint a Disney fele-fele arányban szerette volna megosztani a költségeket és a vele járó bevételt is, ez azonban nem tetszett a Sonynak, pedig ők átengedték volna a filmek után a 25%-kot is.

Egy másik bennfentes forrás megjegyezte, hogy Pókember elvesztésében nagy szerepet játszott az X-Men: Sötét Főnix bukása. Eddig nem jött be a 20th Century Fox felvásárlása, mert csak veszteséget termel a Disneynek, ez pedig a vezetőségnek nem tetszik. Ezért a stúdió azt szeretné, ha a jövőben Kevin Feige kiemelt figyelmet szentelne az X-Menek és Fantasztikus Négyes karakterekre, ez pedig csak úgy kivitelezhető, ha lemondanak Pókemberről. A forrás állítása szerint Alan Bergman, a Disney társelnöke egy ideje már szerette volna lezárni a Sonyval folytatott tárgyalásokat, és ő volt az, aki asztalt borított Tom Rothman producerrel.

Az biztos, hogy a jövőben Tom Holland főszereplésében készül új Pókember-film, de hogy Jon Watts rendező marad-e a folytatásra, már nem annyira biztos. Pletykák szerint a Marvel Studios már kivetette hálóját a rendezőre.

Pókember

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...