Wide Screen
Image default
Filmek

A Sony hajlandó lett volna a Pókember bevételének 25%-kát átengedni, de a Disney többet akart

A Sony akár a bevételek 25%-kát is odaadta volna a Disneynek, hogy Pókember a Marvel Moziverzum része legyen, de ők még ennél is többet akartak.

Nem tisztázott, hogy a Sony Pictures és a Marvel Studios pontosan miről állapodott meg négy évvel ezelőtt, hogy milyen arányban osztozkodnak a Pókember franchise bevételén, ki milyen összegben állja a munkálatokat, de pletykák szerint a Marvel Studios azért, hogy Pókember csatlakozhasson a Marvel Moziverzumhoz, lemondott minden önálló rész bevételéről.

A botrány kirobbanása óta mindkét fél megszólalt az ügyben, előbb a Sony közleményében tudatta a rajongókkal, hogy Pókember elvesztette Kevin Feige producert, és a történtekért a Disney a felelős. Később megszólalt a másik fél is, azonban Kevin Feige úriember módjára megköszönte a stúdiónak ez a csodálatos öt filmet, és a legjobbakat kívánja a hálószövőnek. Tom Holland sem bírta sokáig, üzent a rajongóknak, hogy még mindig ő Pókember, s ugyan a Marvellel elválnak útjai, izgalmas kalandban lesz részünk ezek után is.

A Variety információ szerint a tárgyalások hat hónappal korábban kezdődtek. Egyesek szerint a Sony nem fogadta el az új feltételeket – bár ezt több bennfentes forrás is cáfolja – míg mások szerint a Disney már nem volt érdekelt az ügyben, s ezért inkább lehetetlenné tette a folytatást. A hírek szerint a Disney fele-fele arányban szerette volna megosztani a költségeket és a vele járó bevételt is, ez azonban nem tetszett a Sonynak, pedig ők átengedték volna a filmek után a 25%-kot is.

Egy másik bennfentes forrás megjegyezte, hogy Pókember elvesztésében nagy szerepet játszott az X-Men: Sötét Főnix bukása. Eddig nem jött be a 20th Century Fox felvásárlása, mert csak veszteséget termel a Disneynek, ez pedig a vezetőségnek nem tetszik. Ezért a stúdió azt szeretné, ha a jövőben Kevin Feige kiemelt figyelmet szentelne az X-Menek és Fantasztikus Négyes karakterekre, ez pedig csak úgy kivitelezhető, ha lemondanak Pókemberről. A forrás állítása szerint Alan Bergman, a Disney társelnöke egy ideje már szerette volna lezárni a Sonyval folytatott tárgyalásokat, és ő volt az, aki asztalt borított Tom Rothman producerrel.

Az biztos, hogy a jövőben Tom Holland főszereplésében készül új Pókember-film, de hogy Jon Watts rendező marad-e a folytatásra, már nem annyira biztos. Pletykák szerint a Marvel Studios már kivetette hálóját a rendezőre.

Pókember

Még több a témában...

A Marvel Studios kitűzte, hol és mikor kezdik a Moon Knight Disney+ sorozat forgatását

Kévés Bence Mihály

Bob Iger azonnali hatállyal lemondott a Disney elnökségéről, helyét Bob Chapek vette át

Kévés Bence Mihály

Woody Harrelson ismét parókát vett a Venom 2. forgatásán, de ez már sokkal menőbb Cletus Kasady külsőt kölcsönöz

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon