Főoldal Filmek A Sony és az Apollo közös ajánlattal a Paramount Global felvásárlására készülhet
Filmek

A Sony és az Apollo közös ajánlattal a Paramount Global felvásárlására készülhet

A Sony médiabirodalmat építene a Paramount felvásárlásával.

334
Paramount Pictures

A New York Times cikke szerint a Sony állítólag tárgyalásokat folytat a befektetési cég, az Apollo Global Managementtel, hogy közösen tegyenek ajánlatot a Paramount Pictures megvásárlására. A Paramount nagyon kellendő, 2023 év végén arról írtunk, hogy a Warner Bros. Discovery is a fúzióról tárgyal, ami érthető, hiszen olyan kasszasiker terjesztési jogát is a Paramount birtokolja.

A jelentés szerint a Sony és az Apollo Global Management még nem nyújtottak be hivatalos ajánlatot, de a Sony vezérigazgatója, Tony Vinciquerra múlt héten tárgyalt a befektetési céggel. Az ajánlat feltételein még mindig dolgoznak, de lényegében részvényekért készpénzt kínálnának, „tulajdonképpen egy közös vállalaton keresztül magánkézbe adja a vállalatot”.”

A jelentés hozzáteszi, amennyiben sikerül nyélbe ütni az üzletet, úgy a Sony valószínűleg bekebelezheti a stúdiót, és saját médiabirodalmat építhet fel. A Paramount fanfárja alatt olyan hálózatok találhatók, mint a Nickelodeon, a Showtime, az MTV, a Comedy Central és talán a legjelentősebb – a CBS, valamint a Paramount+. A Paramount több nagysikerű címmel is büszkélkedik: a SpongyaBob, a Top Gun, a Yellowstone és a Sonic, a sündisznó vagy éppen a Star Trek.

Ahogy arról a Bloomberg szintén beszámolt, a Sony az egyetlen nagy szórakoztatóipari stúdió, amelynek nincs általános streaming szolgáltatása. Ha ebből indulunk ki, hogy a Sony szeretne saját szolgáltatást, akkor érthető, hogy miért annyira vonzó a Paramount és a stúdió széles hálózata, legyen szó kábeles tévészolgáltatásról vagy streaming felületről.

A mai jelentés nem sokkal azután érkezik, hogy a Paramountot irányító National Amusements aláírt egy megállapodást, amely a Paramountot a Skydance Mediával egyesítené, a Top Gun: Maverick, a Mission: Impossible – Leszámolás és a Transformers: A fenevadak kora mögött álló produkciós céggel.

A Paramount részvényei 12%-kal emelkedtek a mai hírek hatására a tőzsde zárása utáni kereskedelemben.

Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...