x
Close


Közelgő események

Filmek

A Sikoly VI. rekordbevétellel nyitott a kasszáknál, ez volt a franchise legerősebb kezdése

A Sikoly VI. a nemzetközi jegypénztáraknál is remekel, a franchise egyik része sem kezdett ilyen erősen.

A Sikoly VI. rekordbevétellel nyitott a kasszáknál, ez volt a franchise legerősebb kezdése
  • PublishedMarch 12, 2023

A Paramount Pictures szerint a jegyeladások alapján a Sikoly-franchise legerősebb tengerentúli nyitóhétvégéjét jelentik, 60%-kal előzte meg a korábbi részeket a jegykasszáknál. A legutóbbi Sikoly 44,5 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában, amivel csakugyan rekordot állított fel, ezzel pedig a globális jegybevétel 67 millió dollárra nőtt.

A Sikoly VI. 29 nemzetközi piacon, köztük az Egyesült Királyságban (3,6 millió dollár), Franciaországban (2,5 millió dollár), Ausztráliában (2 millió dollár), Mexikóban (2 millió dollár) és Brazíliában (1,8 millió dollár) is új rekordot állított fel a régóta futó sorozatnál. “27 évvel az 1996-os indulás után a franchise egészségesebb, mint valaha” – mondja David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti.

A Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett által rendezett, R-besorolású (ami Magyarországon a legszigorúbb, az X-kategóriát kapta meg, azaz csak felnőtteknek ajánlott és csak 22 óra után játszhatják a mozik) Sikoly VI. a korábbi rész Szellempofa-túlélőit követi nyomon, akik maguk mögött hagyják Woodsborót, hogy új életet kezdjenek New Yorkban. A Nagy Almában az életükért kell küzdeniük, amikor egy új Szellempofa-gyilkos véres ámokfutásba kezd. A film gyártási költsége 35 millió dollárba került, az első hétvégéből kiindulva nem jelentett nagy anyagi kockázatot a Paramount és a filmet támogató Spyglass Media számára.

A filmben visszatér Courteney Cox, Melissa Barrera, Jenna Ortega és Hayden Panettiere, de Neve Campbell Sidney Prescottja nélkül. A színésznő azért mondott nemet a filmre, mert úgy érezte, hogy “az ajánlat nem felelt meg annak az értéknek, amit a franchise-nak adtam”.

Sikoly 6.
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.