Főoldal Sorozatok A Sikoly VI. producerei felvetették, hogy akár tévésorozat formájában is folytatódhat a történet
Sorozatok

A Sikoly VI. producerei felvetették, hogy akár tévésorozat formájában is folytatódhat a történet

A Sikoly VI. sikere után akár sorozatban is folytatódhat Szellempofa mészárlása. Ti mozifilmet vagy sorozatot néznétek inkább?

542
Sikoly VI
Forrás: Spyglass Media Group

A 2022-es Sikoly és annak folytatása a Sikoly VI. minden tekintetben várakozásokon felül teljesített. A kritikusokat megvette (főleg a hatodik rész), de a rajongók is szerették a Szellempofa visszatérését, és ez a jegyeladásokban is megmutatkozott. Még csak most mutatták be a mozikban a legújabb részt, de már arról lehet hallani, hogy készül a folytatás, amiben esetleg Neve Campbell is visszatérhet Sidney Prescott szerepében.

Ha már mozifilmekről beszélünk, ismét felmerült az ötlet, hogy sorozatban folytatódjék a történet. A két új film producerei ugyanis azt ígérte, hogy a történet egy tévésorozatba is átcsaphat. Az utolsó, Wes Craven rendezésében készült Sikoly 4. után próbálkoztak egy tévésorozattal. Három évad készült belőle, és az első kettő után azt gondoltuk, hogy elengedik a témát, de a sírból hozták vissza az utolsó harmadik szezonra Szellempofát. Maga Craven is producerként működött közre a debütáló évadban, bár nem sokkal a sorozat premierje előtt elhunyt.

A Deadlinenak adott interjúban a producerek ismét felvetették, hogy a filmvászon után akár a tévéképernyőjén is folytatódhat a történet.

A siker kulcsa abból eredhet – amit [az író] Kevin és Wes a Szellempofában létrehozott -, hogy bárki felveheti a maszkot,lehetőséget adva arra, hogy korlátlan mennyiségű történet szülessen, nem igaz? Ebben az esetben nem kell kitaláni, hogyan tarts életben egy adott karaktert. Mindig van valaki új, így megvan a lehetőséged a folytatásra. Megmondom őszintén, ha engednék [a sorozatot], nagyon szeretnénk elkészíteni. Paul [Neinstein producer] és jómagam olyan előnyökkel rendelkezünk, amelyekkel sokan nem rendelkeznek… Ő egy zseniális partner, aki történetesen író is.

William Sherak

A producer elmondása alapján nagyon szoros volt az együttműködés a Sikoly és Sikoly VI. íróival, Jamie Vanderbilt-tel és Guy Busickkal, így akár egy új folytatáson, akár egy tévésorozat koncepcióján ötletelhetnek, nem kell keresniük senkit a piacon, mert a legjobb emberekkel dolgoznak a franchise-nál.

A bevezetőben már kitértünk a franchise tévésorozatára, de narratíva szempontjából inkább volt a filmek előtti tisztelgés, beleértve Szellempofa teljesen új maszkját is. Az első két év után egy halloweeni különkiadás volt a harmadik széria, ami rebootként szolgált; a Scream: Resurrection címet kapta, és ebben már a filmekhez hű Szellempofát láthatták a rajongók, jelmezben és maszkban is azt kapták, aki a ’90-es évektől kezdve kísérti hőseinket. Összesen hat epizódból állt a harmadik évad.

Sikoly 6.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...