Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája kasszát robbantott, minden várakozást felülmúlt a Marvel Studios új alkotása

Kis túlzással már a pandémia előtti időket idézik a box office legfrissebb adatai.

Várható volt, hogy a Marvel Moziverzum legújabb mozifilmje erősen fog kezdeni a mozik kasszáinál, de még az elemzőket is meglepte az, hogy mennyire jól kezdett Észak-Amerikában a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája a nyitóhétvégén. A Marvel Studios legújabb alkotása 71,4 millió dollárral kezdet, s ezzel szó szerint kasszát robbantott a tengerentúlon. De a nemzetközi piacon is erősen nyitott.

A Variety közlése szerint a film annyira jól teljesített, hogy behúzta a pandémia utáni időben a második legerősebb nyitóhétvégét. Az első helyen még mindig a Scarlett Johansson nevével fémjelezett Fekete Özvegy áll 80,3 millió dolláros kezdésével, míg a harmadik helyen a Halálos iramban 9. rész 70 millió amerikai dollárral. Eközben a Deadline cikkében arról ír, hogy a lenyűgöző tengerentúli kezdés mellett a világ más országaiból 56,2M dollár folyt be, így pedig a film nemzetközi bevétel már a 127,6 millió dollárt is átlépte. Az Egyesült Királyságban is rekordot döntött, 7,7 millió dollárral nyitott a kasszáknál, és ezzel gyakorlatilag a legjobb lett a pandémia utáni időben. Bár a rajongók számára nem túl ismerős a címszereplő, azonban a Marvel Studios neve és a szolid marketingkampány meghozta a várt a sikert.

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

A Variety arra is utalás tesz cikkében, hogy a Shang-Chi sikere hatással lehet más alkotásokra is. A Disney és a Marvel állítólag még nem döntött az Örökkévalók bemutatójával kapcsolatban, hogy mozis exkluzív megjelenést kapjon a film, vagy a Fekete Özvegy mintájára párhuzamos megjelenéssel adják ki a filmet. Bár korábban a stúdió törölte a Premier Access listáról Chloé Zhao filmjét, de mint kiderült, továbbra is fontolóra veszik a Disney+ bemutatót. A fejvakarást az okozza, hogy a Fekete Özvegy a második hétvégére hatalmasat zuhant. Sőt, a párhuzamos terjesztése miatt Johansson még a Disneyt is beperelte, amiért a stúdió megszegte a szerződésben foglaltakat, s közel 50 millió dollártól elesett a Disney+ streamingszolgáltató bemutatójával. Az eset után a Disney úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kapnak Premier Access megjelenést a legnagyobb filmet, így köztük a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája is csak a mozikban megtekinthető.

Az erős kezdés mellett egy több mint egy évtizede fennálló másik rekordot is megdöntött a Shang-Chi, amit még a 2007-es Halloween állított fel az amerikaiak Labor Day nemzeti ünnepén. Eddig a pontig 30,6M dollárral a Halloween tartotta a legjobb nyitóhétvégéjét szeptember hónap első hétvégéjén. Köztudottan a stúdiók nem szeretik ezt az időszakot, a nyár végét és szeptember elejét általában elkerülik a nagy stúdiófilmek, de az első ázsiai szuperhősnek nem akadt ellenfele most, a nézők pedig tolongtak jegyet váltani rá.

A második helyre esett vissza a jegyeladásokban az új Kampókéz. A filmből múlt hétvégén 10,5 millió dollárt forgalmaztak, összesen pedig eddig 41,9 millió dollár összegben adtak el jegyet a vetítésekre. A lista harmadik helyére Ryan Reynolds filmje, a Free Guy fért fel, ami becslések szerint a múlt hétvégével 91,8 millió dollárra növelte a teljes bevételt. A Paramount Pictures stúdiótól az animációs Mancs őrjárat: A film animációs 5,2M dollárral zárt, az összbevétel pedig 31,5 millió dollárra nőtt. És végül a Dzsungeltúra, ami a hétvégén 5,2 millióval gazdagította a Disney zsebét, a teljes bevétel pedig 106,8 millió dollár.

Total
11
Shares
Previous Article
Aquaman

James Wan megmutatta Aquaman vadonatúj, pokolian menő uniformisát a folytatásból

Next Article
Daredevil

A Pókember: Nincs hazaút IMAX előzetese Charlie Coxnak ad igazat, hogy nem az ő karakterét láttuk

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!