x
Close


Közelgő események

Filmek

A semmiből írták újra a Doctor Strange az őrület multiverzumában sztoriját, miután Sam Raimi megkapta a projektet

Az eredeti tervekhez képest nagyon más lesz a Doctor Strange 2.

A semmiből írták újra a Doctor Strange az őrület multiverzumában sztoriját, miután Sam Raimi megkapta a projektet
  • PublishedJune 4, 2021

A Doctor Strange franchise második részén dolgozó Michael Waldron (Loki) arról mesélt minap, hogy mikor szerződtették a projektre, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, többek között például azzal, hogy gyakorlatilag a nulláról kellett újra írni a forgatókönyvet. Sejteni lehetett, hogy nagy változáson ment keresztül a szkript, hiszen Scott Derrickson pont a kreatív különbség miatt távozott a projekt éléről.

A filmet eredetileg az első részt is jegyző Scott Derrickson rendezte volna, de kreatív nézeteltérésre hivatkozva a direktor és a Marvel Studios útja elvált 2020 elején. Azt azonban senki sem tudta, hogy C. Robert Cargill forgatókönyvét teljesen kidobták, s átírták a sztorit, amikor Sam Raimi és a Loki című Disney+ sorozat vezető írója, Michael Waldron a fedélzetre lépett.

A Vanity Fair-rel készített interjúban Waldron elárulta, hogy pont akkor keresték meg ezzel a munkával, amikor végzett a Loki projekttel, azóta pedig Kevin Feige egyik kedvelt írója lett, hiszen ő fogja papírra vinni annak a cím nélküli Star Wars-filmnek a forgatókönyvét, amin Feige és Kathleen Kennedy dolgozik.

Hogy tudunk összehozni egy filmet két hónap alatt? De a COVID gyorsan terjedt közöttünk. Csak novembertől forgathattunk, szóval 2020-ban a napjaim Zoomon folytatott megbeszélésekkel töltöttem Sam Raimi rendezővel. Nem túl rossz.

Michael Waldron

Úgy fest, hogy Waldron a legjobb választásnak tűnt, amikor amellett döntöttek, hogy átírják a Doctor Strange 2. történetét. Egyértelműen más lesz ez a film, mint amiről Derrickson megálmodott, hiszen ő egy horrorfilmben mutatta volna be a multiverzumot, de ez nem nyerte el a stúdió tetszését. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Rémálom lett volna a főgonosz. Természetesen majd az idő eldönti, mennyire volt jó választás átírni a sztorit, már amennyire lehet viszonyítási alapunk, hiszen még az új sztoriból sem tudunk semmit.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában bemutatóját 2022. március 25-ére halasztották.

Doctor Strange
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.