Wide Screen
Image default
Filmek

A Russo testvérektől megtudtuk, hogy Robert Downey Jr. miért érdemelne Oscar-díjat Vasember alakításáért

Sajnos az Akadémia nem lelkesedik a szuperhősfilmekért, miközben sokan aranyszobrot adnának Robert Downey Jr. Bosszúállók: Végjátékban mutatott alakításáért.

A Marvel Studios tavaly már megpróbálta a lehetetlent a Fekete Párduc-filmmel, mikor nevezte a Legjobb filmért járó Oscar-szoborra, amit végül a Zöld könyv kapott meg. Sírásra így sem volt oka a stúdiónak, hiszen a film több más díjat is bezsebelt, ám ők mégis a Legjobb filmért járó aranyszobrot szerették volna hazavinni.

A Bosszúállók: Végjáték után sokan feltették már a kérdést a stúdiónak, hogy mit gondolnak a Marvel Moziverzum finálé esélyeiről, amit most a Russo testvérek is megkaptak. A rendezők nem feltétlen értenek egyet az Akadémia osztályozásával, mint ahogy azzal sincsenek kibékülve, hogy a szuperhősök miért nem kapnak rangos díjat. Russoék csekély esélyt látnak arra, hogy a Végjáték díjat kapjon jövőre, mindezt úgy, hogy Robert Downey Jr. legjobbját hozta Vasemberként.

Minden bizonnyal olyan nehéz ez, amennyire csak lehet. A filmet egy egytől-tízes skálán tizenkettőre pontoznám. Azt mondjuk, hogy az Akadémia és a közönségfilmek között egy nemlétező szakadék van, ami húsz évvel ezelőtt kezdődött. Ha visszanézed az eddig átadott Oscar-díjakat, akkor összhangban kellett volna lenni a népszerű alkotásokkal.

Joe Russo

Anthony Russo azt is elmondta, hogy mennyire nagy volt Harvey Weinstein influencer befolyása Hollywoodban, gyakran manipulálta az Akadémia szavazóit, hogy előnyben részesítsék az általa rendezett művészfilmeket.

Ez így történt. Az Akadémia arra próbált koncentrálni, hogy támogassa a kisebb filmeket, amelyek nagyszerűek, de rendezőként nem azt akarjátok, hogy csak ez legyen az, amiben alkotni próbálnak.

Mert akkor csak egy független filmfesztivállá válik, melyet mindannyian támogatunk, de ha a közönség figyelmét fel akarod kelteni, akkor a közönség számára vonzónak kell lenni az Oscar-gálának, és egy bizonyos ponton hallgatnod kell a közönségre. Nem a kitüntetésért készítünk filmet, hanem mert rendkívül nehéz volt megcsinálni. A valaha volt két legköltségesebb filmjét forgattuk egymás után [Végtelen háború, Végjáték], de csak egy dolgot akarok bezsebelni, az pedig nem más, mint Robert Downey díja.

Joe Russo

Végezetül arra a kérdésre, hogy miért gondolják úgy, hogy Robert Downey Jr. a Legjobb férfi színésznek kijáró Oscar-díját megérdemelné a Végjátékban nyújtott alakításáért, Joe Russo a következőt válaszolta:

Nem tudom, hogy láttam-e valaha a filmtörténelemben arra példát, hogy a világ rajongói úgy reagáljanak egy előadásra, mint ahogy tették azt Robert Downey Jr. esetében. Az emberek ordítottak a mozikban. Értem ezalatt az előadás mélységét, amivel ilyen mértékben meg lehet érinteni a nézőket szerte a világban. Ehhez foghatót soha nem láttunk, és ha ez nem érdemel Oscar-díjat, akkor nem tudom, hogy mi igen.

Joe Russo

Nagyon reméljük, hogy az Akadémia dolgozói nem másra váltottak jegyet, s ők is végig bőgték a Bosszúállók: Végjátékot, a jövőben pedig végre a popkultúrális filmeknek is osztanak díjat az Oscar-gálán, mert a film nemcsak a Marvel Moziverzum csúcspontja volt, hanem közönség kedvenc is.

Russo Vasmeber

Még több a témában...

KRITIKA: Amerika kapitány: A tél katonája

Orosz Ferenc

Premierdátumot kapott a Fekete Özvegy-film, és borult a teljes 4. fázis menetrendje

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Thor: Sötét világ

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat