Főoldal Filmek A Russo fivérek új Marvel-film rendezéséről tárgyaltak, de a Fekete Özvegy vitája miatt elbizonytalanodtak a visszatérésről
Filmek

A Russo fivérek új Marvel-film rendezéséről tárgyaltak, de a Fekete Özvegy vitája miatt elbizonytalanodtak a visszatérésről

Veszélybe került a Russo fivérek visszatérése Scarlett Johansson és a Disney jogi pere miatt.

562
Russo fivérek

Mint kiderült, a Russo testvérek tárgyalásokat folytattak a visszatéréseiről a Disney és a Marvel Studios képviselőivel. A megbeszélések azonban zsákutcába jutottak a Fekete Özvegy bemutatója körül kialakult helyzet miatt, amiben a Scarlett Johansson beperelte a stúdiót a film párhuzamos terjesztése miatt. Anthony és Joe Russo most elbizonytalanodott, hogy szeretnének-e új filmet vállalni a Marvel Moziverzumban.

A The Wall Street Journal részletes cikket közölt Scarlett Johansson és a Disney jogi csatájáról, ami a Fekete Özvegy bemutatója után alakult ki. Arról a jogi vitáról van szó, amiben a színésznő beperelte a munkaadóját a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztése miatt, amiért a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és a Disney+ streamingszolgáltatón, és ezzel szerződést szegett a Disney. Johansson kontraktusa szerint a fizetést azután kapja a színésznő, hogy mennyire teljesít jól filmje a mozikban, és amikor aláírták a megállapodást, még nem volt Disney+. Becslések szerint közel 50 millió dollártól esett így el, és ezt hozta fel vádként Johansson képviselője a jogi pernél.

Russo testvérek

A cikkben arra is kitérnek, hogy a jogi pereskedés milyen következményekkel járhat a Marvel Moziverzum jövőjével kapcsolatban. A Bosszúállók: Végjáték után Anthony és Joe Russo beiktatott egy kis szünetet, de nyilvánvalóan előbb vagy utóbb visszatérnek a Marvelhez. Azt még nem tudjuk, hogy mivel csalogatják őket vissza, esetleg a Bosszúállók 5. részével vagy az új Amerika Kapitány-filmmel, esetleg a Titkos Háború adaptációja lesz hízelgő számukra, de ez még a jövő zenéje. A legfrissebb hírek szerint a kirobbant balhé után megrekedtek a tárgyalások, ami megerősítette, hogy a valóban szó volt a visszatérésről.

A per óta a Russo fivérek, Joe Russo és Anthony Russo, a Marvel Bosszúállók: Végjáték rendezői, minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje, zsákutcába jutottak a tárgyalások során egy újabb Marvel-film rendezésével kapcsolatban. Az ügy részleteit ismerő személyek szerint Johansson vitája után elbizonytalanodtak a rendezők, hogy a következő filmjüket hogyan fogják forgalomba hozni, és hogyan fogják őket kifizetni.

Bár a Russo testvérek nem zárkóztak el attól, hogy filmet forgassanak streamingszolgáltatónak, hiszen a Netflix és az Apple TV+ is foglalkoztatta őket, de értelemszerűen ezek messze elmaradnak a Bosszúállók: Végjáték sikerétől. A bevétel nemcsak a stúdiónak fontos, hanem a rendezőknek is, hiszen valamilyen szinten ők is részesednek ebből, akár pénzösszegben, akár elismerésben. A film majdnem 3 milliárd dollárt hozott a stúdiónak, és aligha jött volna össze ez a siker, ha a Disney+-on is bemutatták volna a filmet. Látjuk, hogy a Warner Bros. mennyire szenved a tavaly télen hozott döntése miatt, hogy a 2021-es filmeket egyszerre fogják bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események