Főoldal Filmek A rendező szerint Az apáca 2. lesz a Démonok között univerzum legfélelmetesebb filmje
Filmek

A rendező szerint Az apáca 2. lesz a Démonok között univerzum legfélelmetesebb filmje

Jó hírt kaptak a horror szerelmesei, hogy Az apáca 2. minden tekintetben félelmetesebb lesz.

654
Az apáca 2.

A Démonok között univerzumáról köztudott, hogy a hideg futkos a hátunkon, ha rágondolunk. James Wan már majdnem egy évtizede megteremtette ezt az univerzumot, amelyek elvarázsolják a rajongókat. Míg egyes filmek inkább a feszültséggel teli jelenetekre építkeztek, mások a váratlan meglepetések erejével próbálták ijesztgetni a rajongókat. A franchise összes filmjéről elmondhatjuk, hogy valamilyen tekintetben próbálta újraértelmezni a horrort mint műfaj, hol több, hol kevesebb sikerrel.

A hamarosan a mozikba kerülő Az apáca 2. az eddigieknél is izgalmasabb és fordulatosabb történetet sejtet. Michael Chaves rendező szerint a folytatás lesz a spinoff filmek legdurvább része, amit James Wan megalkotott ebben az univerzumban.

Valak világa rejtélyes, hipnotikus és félelmetes. A gonosz démon az első résszel mutatkozott be, ami egy romániai kolostor alagsorában játszódott. Bár az első rész kritikusok körében nem aratott sikert, a rajongók körében annál inkább, a folytatás elkerülhetetlen volt. Ha hihetünk a direktornak, akkor a közelgő folytatás minden előző hibát orvosolni fog – több ijesztgetéssel, nagyobb és jobb történettel és, mint kiderült, több erőszakkal – mindezt a rendező árulta el a SFX Magazine-nak.

Szerintem ez tényleg sötétebb lesz. Még a közönség is ezt mondta, amikor a tesztvetítésen bemutattuk nekik. Határozottan erőszakosabb, mint amire számítottak a Démonok között-filmtől. Ez mindig egy kényes egyensúly. Határozottan ijesztő, és ezt 100%-ban teljesíti is. Ahogy a horrornézők egyre nagyobb étvágyat éreznek a horror iránt, úgy nőtt az erőszak iránti étvágyuk is, és ezért vannak benne erőszakos elemek.

Michael Chaves

Ha időrendi sorrendben láttad a Démonok között-filmeket, akkor tudhatod, hogy Az apáca a legelső, még akkor is, ha a gonosz démoni Valak először a Démonok között 2. részben tűnt fel először. A közelgő folytatás közvetlenül az eredeti filmet követi majd, így a teljes univerzumra levetítve a történet szempontjából a második rész.

Taissa Farmiga, aki idősebb nővére, Vera Farmiga nyomdokaiba lépve csatlakozott a sorozathoz, Irene nővérként tér vissza, de egy kisebb szerepben. A hírek szerint a következő film főszereplője A láthatatlan ember, az Eufória és a The Last of Us vendégszereplőjeként ismert Storm Reid lesz.

Az apáca 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Démonok között
Filmek

A Démonok között-univerzumban nevelkedett rendezővel készül a Démonok között 4.

A Démonok között veterán írója mellett egy veterán rendezőt is kap a...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

A feláldozhatók 4.
Filmek

Box Office: A 2023-as moziszezon leggyengébb nyitóhétvégéjét hozta össze a Feláldozh4tók

Negatív értelemben franchise-rekordot döntött a Feláldozh4tók, ilyen gyengén még nem kezdett a...