Főoldal Filmek James Gunn megismételte azt, amit elmondott már: Kék Bogárnak helye van a DC Univerzumban
Filmek

James Gunn megismételte azt, amit elmondott már: Kék Bogárnak helye van a DC Univerzumban

Kék Bogárral még találkozunk az újjáépített DC Univerzumban?

29
Kék Bogár

A DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn ismét arról beszélt rajongóinak, hogy a Kék Bogár főszereplőjével találkozhatunk majd a teljesen újjáépített DC Univerzumban, ugyanakkor fogadjuk kételkedve a stúdió vezetőinek kijelentéseit, akik korábban egészen merész állításokat fogalmaztak meg a Flash: A Villám bemutatója előtt.

A Kék Bogár bemutatójára most kerül sor a napokban, és bár a konszenzus szerint bizakodhat a stúdió, hogy nagy előrelépésnek tűnik a 2023-as DC Comics adaptációi után, túl nagy örömre így sem lehet oka a stúdiónak, mivel az előrejelzések szerint roppant visszafogott nyitóhétvégével kezdhet a legújabb szuperhős.

Mit tartogat a jövő Kék Bogár számára?

Ennek legalábbis egy része a SAG-AFTRA sztrájknak tudható be, mivel a szakszervezet megtiltja a film szereplőinek, hogy interjúkat adjanak és népszerűsítsék a filmet bármilyen rendezvényen, legyen szó élő beszélgetésről vagy írott anyagról. Egy másik égető kérdés, ami sokakat foglalkoztat, hogy mikor lesz a megszokott filmes univerzumból az új DC Univerzum, mert korábban úgy tudtuk, hogy a Flash: A Villám bemutatójával már elkezdődött, de talán a film bukása után már a vezetők sem ragaszkodnak ehhez, és tényleg szeretnének tiszta lapokkal indítani. Erre pedig remek alkalom lehet ez az új hős.

A DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn korábban úgy fogalmazott, hogy Xolo Maridueña által alakított Jaime Reyes szerepelni fog az új DC Univerzumban, annak ellenére, hogy ez a film nem az univerzum fő idősíkán játszódik – vagy jelentsen ez bármit is. A Kék Bogár tegnapi, visszafogott premierjén – ahol csak a DC Studios két vezetője volt jelen néhány stábtag mellett – a rendező megismételte korábbi szavait, hogy a főszereplővel még találkozunk.

“Alig várom, hogy a közönség megismerje Jaime Reyes-t, aki csodálatos része lesz a DCU-nak a jövőben!” – olvasható a rendező Instagram-posztjában.

A Flash: A Villám népszerűsítése alatt Gunn azt állította, hogy a film “újraindítja” a DCEU-t, és a “valaha készült legjobb szuperhősfilmként” jellemezte, két olyan állítás, amelyről kiderült, hogy egyik se igaz. Amennyiben nagyot robbant Kék Bogár, akkor tényleg számíthatunk arra, hogy láthatjuk még a hőst a DCU-ban?

A Kék Bogár színre lép. Méghozzá nagyon hatásosan. Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot, pontosabban az szerzi meg őt. A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé. Jaime lesz Kék Bogár. És rajta múlik, mihez kezd ezzel. Először majd megőrült. Azután élvezi az új helyzetet. És végül kénytelen harcba szállni. A DC régi hőse még új a mozivásznon, de hamar kiderül, hogy ott a helye: a vizuálisan különleges, őrületes kaland egyszerre izgalmas és nagyon vicces!

KéK Bogár
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...