Főoldal Filmek A rendező elárulta, miért nincs stáblista utáni jelenet a Godzilla Kong ellen végén
Filmek

A rendező elárulta, miért nincs stáblista utáni jelenet a Godzilla Kong ellen végén

Hiába vártuk, nem kaptunk stáblistás jelenetet.

319
Godzilla Kong ellen

Az elmúlt években szinte már bevett szokásnak számít, hogy a film végén egy extra jelenetben, egy úgynevezett stáblista utáni jelenetsorban beharangoznak valamit vagy megmagyaráznak dolgokat. Ahogy volt a Godzilla II. – A szörnyek királya végén, amikor Ghidorah egyik levágott fejét megtalálták. Valami hasonló felvezetőt vártunk a Godzilla Kong ellen végén is, de hiába ültük végig a stáblistát.

Miközben a film végén egyértelművé tették, hogy ki a szörnyek igazi királya [Godzilla], sok rajongó várta, hogy valami betekintést kapunk a folytatásba. Egyelőre nem tudni, hogy a Szörnyuniverzum következő része miről fog szólni, bár vannak teóriák arról, hogy talán Kong önálló részben tér vissza. De nagy a titkolózás a folytatással kapcsolatban, amire a Syfy Wire is igyekezett választ kapni Adam Wingard rendezőtől. A filmrendező elárulta, hogy a stáblista végi jelenet végül bekerült a filmbe.

Valójában forgattunk egy stáblista utáni jelenetet, de aztán a filmben használtuk fel. Ez egyike volt azoknak a dolgoknak, amit egy ötletként forgattunk, majd belefogtunk a megvágni a filmet és realizáltuk, hogy szükségünk van erre a jelenetre a film egy adott pontján. Szóval végül felvettük ezt a jelenetet és felhasználtuk a film egy más kontextusában. És ez nagyon, nagyon jó döntés volt.

Adam Wingard

Az interjúban Wingard nem árulta el, hogy melyik jelenetről van szó, így marad a találgatás. A Warner Bros. egyelőre nem jelentett be folytatást, ám Wingard szerint minden azon múlik, hogy a film mennyire lesz sikeres. Utólag úgy gondolja, hogy helyes döntést hoztak, amikor kivették a stáblista utáni jelenetet, mert ezzel sarokba szorították volna magukat, helyette az emberekre kell bízni a döntést. Ha tetszik nekik a film, akkor lesz még, és végső soron a Szörnyuniverzum jövője is ezen múlik, mert az emberek ízléséhez kell igazítani majd a következő filmet. Azt viszont a direktor is jól látta, hogy ezekben a filmekben nem működnek az emberi karakterek, és a folytatásban még hátrébb kerül az emberi faktor, és csak a szörnyekre fókuszálnak.

És úgy tűnik, hogy a siker nem marad el, mert tegnap már a 300 millió dollárt is elérte a film bevétele a nemzetközi jegypénztáraknál, ami azért is akkora szám, mert a pandémia miatt sok országban a mozik még mindig zárva tartanak, köztük Európa több országában is. A filmnek alig 12 napra volt szüksége elérni a 200 millió dollárt, ami korábban a Tenetnek csak 24 nap alatt sikerült. És ebben a forgalomban még nincs benne a streamingszolgáltatás, igaz az HBO Max előfizetőinek nem kell extra költséget fizetniük az exkluzív tartalmakért, mint a Disney+-on.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...