Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

A rendező elárulta, hogy Shang-Chi és Katy kapcsolata miért maradt plátói a film végére

Hiba lett volna elrontani ezt a nagyszerű barátságot.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája várakozáson felül teljesített minden tekintetben. A Marvel Moziverzum legújabb mozifilmje masszív bevételre tett szert a nyitóhétvége során, ezzel együtt pedig az egyik legjobb eredettörténetet kapta Simu Liu karaktere. A film igyekezett helyre tenni a Mandarin renoméját a Vasember 3. óta, számos kérdést felvetett az új alkotás, kezdve a stáblista utáni két jelenettel.

Az egyik ilyen kérdés volt, ha már adta volna magát a helyzet, hogy Shang-Chi és Katy összejöjjenek a film végére, amire a film első felében még utalást is kaptunk Katy családjától, mégsem ez történt. Adam B. Vary, a Variety munkatársa interjúvolta meg Destin Daniel Cretton rendezőt, azonban spoiler miatt azt a részletet kihagyta a hosszabb publikációból, hogy miért nem jött össze a főhős a barátjával. Vary közösségi oldalán megosztotta ezt a kitakart információt. A rendező kifejtette, hogy mennyire működött jól a kémia Simu Liu és Awkwafina karakterei között, de ennek ellenére sem jöttek össze a történet során.

Furcsa módon nem sok ilyen típusú kapcsolatot látni, különösen az ilyen filmekben, mint ez. Oda-vissza ment róla az ötletelés, mert egy érv ellene szólt – ázsiai férfi romantikus főszereplőket sem látni. De egyszerűen nem tűnt helyesnek, hogy ezt a történetet ilyen irányba vigyük el, mert Shang-Chi drámája olyan mélyen kötődik a családjához és ezzel a meglepően intenzív dologgal kellett megküzdeni, és így a romantika mindig erőltetettnek tűnt. Egy ilyen barátság – ami nagyon hasonlít sok barátságomra, ahol soha nem volt romantika, de ugyanakkor nagyon gondoskodó, nagyon igazi barátságok – olyasmi volt, amit nem nagyon látunk a filmekben. Számunkra nagyon valóságosnak tűnt, és nem éreztem úgy, hogy túl kellene lépnünk ezen.Destin Daniel Cretton

A forgatókönyvön Cretton rendező és Andrew Lanham (Just Mercy), valamint Dave Callaham (Wonder Woman 1984) dolgozott Cretton és Callaham története alapján. Bár Shang-Chi és Katy kapcsolata nem lépett túl egy plátói szerelmen, a film így is bővelkedett romantikában. Az egész film egy családi drámára épült, a nagyon látványos akciójelenetekről már nem is beszélve.

A stáblistás jelenetekből megtudtuk, hogy Shang-Chi és a Tíz Gyűrű visszatérnek a folytatásban, mi több, a főhőst már a Bosszúállók közzé sorolják.

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája
Total
2
Shares
Previous Article
Venom 2. - Vérontó

Kiderült, milyen hosszú lesz a Venom 2. – Vérontó, és ezzel a Marvel egyik legrövidebb adaptációja

Next Article

Négy időpontot is lefoglalt 2024-re a Marvel Studios, vajon az X-Men, az Amerika Kapitány 4. és a Deadpool 3. projekteknek?

Related Posts