Főoldal Filmek Kevin Feige elárulta, mit jelent a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája második stáblista utáni felirata
Filmek

Kevin Feige elárulta, mit jelent a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája második stáblista utáni felirata

Meglepő módon nem Shang-Chi, hanem a Tíz Gyűrű felirat olvasható a film végén.

591
Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

A Marvel Studios elnöke magyarázattal szolgált, hogy mit jelent a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája film legvégén olvasható felirat, amit a második stáblista utáni jelenet után olvashattunk a filmvásznon. Meglepő módon nem azt írták, hogy Shang-Chi visszatér, hanem hogy még a Tíz Gyűrű még visszatér. Sokan nem értették ezt, most a Marvel Studios elnöke magyarázatot adott erre.

A sztenderdnek számító két stáblista utáni jelenetet láttunk a Marvel Studios legújabb alkotása végén. Egyet a stáblista közzé ékeltek be, valamint egyet a legvégén. Az előbbiben Shang-Chi és barátja, Katy visszatérnek San Franciscóba, és éppen barátainak újságolják el, hogy milyen észvesztő kalandban volt részük, amikor Wong megjelenik a bárban, s felszólítja őket, hogy csatlakozzanak hozzá. Majd eltűnnek a portálon keresztül, és több Bosszúálló is megjelenik hologram formájában, köztük Marvel Kapitány és Bruce Banner (már nem Hulk alakjában). A másik jelenetben Xu Xialing látható, aki éppen átveszi a Tíz Gyűrű csoport felett az irányítását, miután legyőzték apját. Ezt követően pedig a ’The Ten Rings Will Return’ felirat olvasható, azaz A Tíz Gyűrű visszatér. A felirat egyértelmű utalás egy jövőbeli történetre, de ezzel sokakat megleptek a készítők. Sokan feltették a kérdést, akkor nem Shang-Chi, hanem a Tíz Gyűrű tér vissza a folytatásban?

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

A Screen Rant interjúvolta meg Kevin Feige producert, akit erről az ominózus feliratról is megkérdeztek többek között. Az újságíró is arra szeretett volna választ kapni, hogy miért nem Shang-Chi visszatérésére kaptunk itt utalást, ami már megszokottá vált a film végén, hogy utalnak a főszereplő visszatérésére.

Hogy őszinte legyek veled, azt hiszem, az első stáblista utáni jelenet egyértelművé tette, hogy Shang-Chi visszatér, szóval nem kellett újra elmondanunk ezt. A második stáblistás jelenet inkább magáról a szervezetről, a Tíz Gyűrűről szólt. A film alatt úgy tűnt, hogy felbomlott a csoport, és ennek az ellenkezőjét látjuk az utolsó spoilerekkel teli jelenetben.

Kevin Feige

Egyszerűen nem akartak két feliratot elhelyezni a film végén, hogy Shang-Chi és a Tíz Gyűrű visszatér a folytatásban, hiszen az első jelenet nyilvánvalóvá tette, hogy Simu Liu karakterét a Bosszúállók között látjuk, azonban a szervezet visszatérése már koránt sem volt ennyire egyértelmű. Nyomatékosítani kellett, hogy a Tíz Gyűrű még visszatér.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Örökkévalók
Filmek

Kevin Feige elárulta, tervben van-e az Örökkévalók második része

A folytatásra lehet tényleg örökké várhatnak a rajongók.

Deadpool & Rozsomák
Előzetesek

Egy visszatérővel befutott a Deadpool & Rozsomák végső előzetese

Ha nem akarsz minden poént lelőni, hagyd ki a Deadpool & Rozsomák...