Főoldal Filmek A rajongók Colin Trevorrow leváltását követelik a Jurassic World 3. éléről
Filmek

A rajongók Colin Trevorrow leváltását követelik a Jurassic World 3. éléről

Korábban már bejelentették, hogy Colin Trevorrow rendező az első rész után visszatér a Jurassic World franchise harmadik részénél.

225

Korábban már bejelentették, hogy Colin Trevorrow rendező az első rész után visszatér a Jurassic World franchise harmadik részénél.

Azonban úgy tűnik, hogy ez nem tetszik a rajongóknak, akik petíció gyűjtésébe fogtak, hogy leváltsák Colin Trevorrowt J.A. Bayona rendezőre, aki a Jurassic World: Bukott birodalmat készítette idén nyáron. A rajongók azzal indokolták a döntést, hogy nem kérnek Trevorrow „lelketlen stílusából”, helyette inkább a sötétebb és rémisztőbb Bukott birodalomból szeretnének többet kapni a folytatásban, és természetesen Bayona rendezőt követelik a harmadik rész élére. (Zárójelesen megjegyeznénk, hogy mindkét Jurassic World-filmet Colin Trevorrow írta, tehát nagyban benne volt a keze, hogy ilyen lett a második rész.) A petícióban egyébként kitérnek a The Book of Henry című film kudarcára is, amit szintén Trevorrow írt és rendezett, de még a Star Wars: Episode IX részt is megemlítik, ahonnan a rendezőt kreatív különbségekre való hivatkozással menesztettek.

Mint a Jurassic Park és a Jurassic World régi rajongói azon az állásponton vagyunk, hogy J.A. Bayona rendező fontos lépés tett abba az irányba, hogy helyes útra kerüljön a franchise. A Bukott birodalom után, ami egy sötétebb és érettebb fejezet volt, mint elődje, így nem lenne értelme visszahozni Colin Trevorrow lelketlen stílusát.

Trevorrowot kirúgták a Star Wars: Episode IX éléről, valamint az alacsony költségvetésű filmje, a The Book of Henry megbukott, kommunikációs hibákat vétett a Bukott birodalom marketingkampánya alatt, ezek az ő alkalmatlanságára példák. Bizonyította, hogy képtelen helyén kezelni az ilyen nagy és összetett projektet. Másrészről Bayona rendezői képessége és érzékenysége megmutatkozik, és ezért egy másik nagyszerű fejezetet is adhatnánk számára, a kiválóság irányába tereli a franchiset, és egy fényes jövőt hozna létre szeretett megmaradt elő dinoszauruszainknak.

Úgy tűnik, hogy a franchise legnagyobb rajongói nem értenek egyet a kritikusokkal, akik sokkal magasabb pontszámmal jutalmazták Colin Trevorrow Jurassic Wolrd első részét, mint a Bukott birodalmat, de azt is jól mutatja, hogy egy ilyen nagy blockbusternél ugyan mindegy, hogy kit ültetnek a rendezői székben, a film hatalmas siker lesz. A Jurassic World: Bukott birodalom bevétele már átlépte az egy milliárd dollárt is, így hiába a bukott alcím, a második rész hatalmas sikernek örvend világszerte. A folytatásra még három évet kell várnunk, merthogy csak 2021 nyarán kerül mozikba a Jurassic World 3.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic-World-Chaos-Theory
Előzetesek

Megérkezett a Jurassic World: Káoszelmélet első kedvcsinálója

Befutott a Jurassic World: Káoszelmélet legelső kedvcsinálója, melyben visszatérhetünk immár egy dinoszauruszok...

Jurassic Park
Filmek

Colin Trevorrow szerint kár volt folytatni a Jurassic Parkot

Nem kellett volna folytatni a klasszikus Jurassic Parkot.