Főoldal Sorozatok A Prime Video megrendelte a God of War sorozatadaptációját, és azt is bejelentették, melyik részt és kik dolgoznak a sorozaton
SorozatokBREAKING

A Prime Video megrendelte a God of War sorozatadaptációját, és azt is bejelentették, melyik részt és kik dolgoznak a sorozaton

Év elején bejelentette, most pedig megrendelte a God of War feldolgozását az Amazon.

508
God of War

A Prime Video bejelentette, hogy hivatalosan is berendelte a God of War című videojáték élőszereplős sorozatadaptációját, amit a Sony Pictures Televisionnel és a PlayStation Productions-szel koprodukciójában valósítanak meg az Amazon streaming szolgáltatójára.

Ezzel párhuzamosan azt is elárulták, hogy az Amazon Prime Video szolgáltatása szerint az élőszereplős sorozat a Santa Monica Studios nagysikerű folytatásának történetét dolgozza fel a képernyőn, vagyis a sorozatban Kratost történetét mesélik majd el, hogy az ókori Görögországban folytatott bosszúhadjáratát követően az északi Midgard birodalmában kötött ki. A sorozat hű marad majd a videojátékhoz, tehát a játékhoz hasonlóan Kratos kap főszerepet, aki néhai felesége utolsó kívánságaként fiával együtt utazik a legmagasabb csúcsra.

Az év elején már beszámoltak arról, hogy a Prime Video szeretné élőszereplős formában feldolgozni a PlayStation-konzolcsalád egyik legsikeresebb videojáték-sorozatát, és ma hivatalossá tették, hogy sikeresen zárultak a tárgyalások, Kratos története a tévéképernyőjén keresztül is megismerhetjük. A bejelentéssel együtt az is kiderült még, hogy a The Wheel of Time-ból ismert Rafe Judkins lesz a showrunner és executive producer, míg Mark Fergus és Hawk Ostby íróként és vezető producerként dolgoznak a projekten. Ők korábban a Vasember és Az ember gyermeke című filmeken is dolgoztak. Cory Barlog szintén executive producerként fog tevékenykedni.

“A God of War egy lenyűgöző, karakterközpontú franchise, ami meggyőződésünk szerint magával ragadja majd ügyfeleinket a kiterjedt és magával ragadó világaival és a gazdag történetmeséléssel egyaránt” – mondta Vernon Sanders, az Amazon Studios globális televíziózásért felelős vezetője. Egyébként nem a God of War lesz az egyetlen, amit adaptálni fog a Prime Video. A Westworld alkotói egy élőszereplős Fallout-sorozaton dolgoznak a cég számára, és nemrég kiadták az első képet a sorozatról.

“Nagyon büszkék és izgatottak vagyunk, hogy barátainkkal az Amazon Studiosnál és partnereinkkel a PlayStation Productionsnél együtt dolgozhatunk azon, hogy ezt a gyönyörű és szívszorító játékot prémium kategóriás élőszereplős sorozattá adaptáljuk” – tette hozzá Katherine Pope, a Sony Pictures Television Studios elnöke.

A God of War 2018-ban jelent meg, és a legnagyobb díjakat bezsebelte, s sokak szerint a valaha volt egyik legjobb videojátéka. A folytatás, a God of War: Ragnarok 2022-ben jelent meg, és több Év játéka listán és kategóriában is az élre került.

God of War
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Blade Runner 2049
Sorozatok

Az Eufória sztárja is csatlakozik a Szárnyas fejvadász 2099 sorozathoz

Újabb színésszel bővült az Amazon Prime Video készülő cyberpunk sorozata.

Like a Dragon: Yakuza
Sorozatok

Még idén érkezik a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős feldolgozása

A népszerű japán Yakuza-akciószéria lesz a stúdió következő feldolgozása.