Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút befejezése miért hozta el azt a kezdetet, amire mindenki várt?
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút befejezése miért hozta el azt a kezdetet, amire mindenki várt?

Bármennyire is szomorú a búcsú, valami sokkal jobb kezdetét jelenti Pókember számára.

577
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

A Pókember felbukkanása óta többen hangot adtak már annak, hogy az MCU-n belül nem hagyják kibontakozni a falmászót, és Peter Parker történetei mindig szorosan kötődnek más karakterekhez, mint például Vasemberhez vagy legutóbb Doctor Strangehez, de a gonosztevőkről már nem is beszélve.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A Pókembert 1962-ben rajzolta meg a Marvel, az eltelt idő alatt pedig számos dolgon keresztülment a karakter, és a legfőbb állomásokat igyekezett a Marvel Moziverzum a filmvásznon is bemutatni: kezdve azzal, hogy eszközeit összeguberálta, majd azokat később felváltotta a high-tech cuccokkal, New Yorkot elhagyta egy európai kirándulásra és még az űrben is járt. Szóval úgy tűnik, megvan minden ebben az új Pókemberben, amit annyira szerettek a rajongók, de valami nem stimmelt Tom Holland karakterével. A legfőbb problémát az okozta, hogy a barátságos és közkedvelt Pókember jobban kötődött egy milliárdos Bosszúállóhoz, mint saját életéhez, a karakter nem érezte tetteinek súlyát; hogy a nagyobb erő, nagyobb felelősséggel jár.. És akkor jött most Jon Watts rendező legújabb Pókember-sztorija. A Pókember: Nincs hazaút egy ambiciózus történet, de igazából a megható befejezés egy olyan kezdet, amitől Tom Holland Pókembere fényesebb jövő előtt áll.

Pókember: Nincs hazaút

Röviden a lényeg az, hogy az egész Multiverzumban minden egyes ember elfelejtette, hogy ki Peter Parker – de Pókember a köztudatban maradt, rá úgy tekintenek, mint egy gyilkosra, aki megölte Mysteriót. Doctor Strange varázslata rést ütött a Multiverzumon, így olyan gonosztevők jöttek át a Tom Holland-féle Pókember világába, mint Willem Dafoe Zöld Manója, Alfred Molina Doktor Octopusa vagy Jamie Foxx Elektrója, de a Nincs hazaút csúcspontja az, amikor a film végén még több gonosztevő készül átjönni a résen. Egy közös van bennük: mind tudja, hogy Peter Parker a Pókember. Csak egy módon állíthatják meg őket, ha Strange változtassa meg a varázsigét, és így mindenki elfelejti – beleértve élete szerelmét, MJ-t (Zendaya) és legjobb barátját, Nedet (Jacob Batalon). Gyakorlatilag ezt a jelentet úgy kell elképzelni, mint egy önfeláldozást, Peter meghozza élete legnehezebb döntését.

Peter megígéri barátainak, hogy megkeresi őket, és elmondja a teljes igazságot, hogy mi történt velük, de amikor látja MJ-t és Nedet önfeledtek beszélgetni a kávézóban, inkább úgy dönt, hogy barátai és családja nagyobb biztonságban vannak Pókember nélkül. Nagy árat fizetett Peter mire rájött erre, hiszen a filmben May nénikéjét (Marisa Tomei) megöli a Zöld Manó. Peter mélyponton van, mert elvesztett mindenkit, aki szerette valaha, de ez a befejezés valami újnak, valami sokkal nagyobbnak a kezdete. Manhattanben kibérelt egy lakást, saját kezével varrja a ruháját, és a Stark Industries csúcstechnológiás cuccai sem erősítik a falmászó szerkóját. Megérkeztünk ahhoz, amit minden rajongó a kezdetektől várt: a csóró Pókemberhez.

A befejezésből kiderül, hogy a Pókember: Hazatérés, a Pókember: Idegenben és a Pókember: Nincs hazaút című filmek Tom Holland Pókemberének eredettörténetét mesélték el. A különböző cameók és crossoverek mellett az egyik legnagyobb szuperhőssé tette a queensi srácot az MCU: Bosszúálló volt, akit egy zseniális milliárdos playboy filantróp mentorált, aki kulcsszerepet játszott az egész univerzum megmentésében. És itt van most a trilógia befejező része, hirtelen mindent elvesz a főhőstől, hogy egy nagyobb történet kezdetéhez érjünk. Ez indokolja Tobey Maguire és Andrew Garfield felbukkanása is a filmben, ami nem csak egy vágyálom, poén és hype volt. A korábbi Pókemberek azért jelentek meg a filmben, hogy igazolják a Marvel legvidámabb hősének egyik legszomorúbb igazságát, miszerint a veszteség teszi erősebbé a Pókembert, legyen az egy barátnő, akit nem tudott megmenteni, egy nagybácsi, aki a karjaiban halt meg, vagy úgy mindenki.

Pókember: Nincs hazaút

A Sony Pictures és a Disney két éve összerúgta a port, de azóta elásták a csatabárdot, és a dolgok állása szerint mindkét stúdió érdeke, hogy folytassák ezt a gyümölcsöző közös munkát, mert a Pókember: Nincs hazaút rekordokat dönt, és a rajongók is imádják Tom Holland falmászóját.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események