Wide Screen
Image default
Játékok

A PlayStation 5 legújabb megjelenéséről és árról szóló pletykának talán már hihetünk

Tényleg ekkor jön a PlayStation 5?

Az elmúlt hónapokban annyi pletykát és szivárogtatást olvastunk a PlayStation 5 megjelenésével és árával kapcsolatban, hogy ember legyen a talpán, aki bírja követni. A Sony eddig mindössze két fontos dolgot árult el az új konzollal kapcsolatban, az egyik, hogy a 2020-as év ünnepi időszakában kerül a boltok polcára, a másik információ, hogy milyen külsővel és kiadásban lesz elérhető. És pont. Se megjelenési dátum, se árazás.

Az egyik legnagyobb kérdés, ami most foglalkoztatja az ipart, hogy mennyibe fognak kerülni ezek az új konzolok. Több nagy- illetve kiskereskedő oldalán is feltűnt már a PlayStation 5 konzol, de hangsúlyozzuk, ezek nem hivatalos árazások. Az Amazon UK és a hong kongi székhelyű Play-Asia $699 körüli áron listázta korábban a konzolt. Természetesen azóta mindkét oldal eltávolította az előrendelést. Nem is baj, mert sokan ráncolták homlokukat, hogy el mernek kérni ennyit egy konzolért. Most azonban egy sokkal barátságosabb árat szivárogtattak ki, amihez még megjelenési dátumot is csaptak.

A Game Rant cikkében a kínai MyDrivers játékportálra hivatkozva azt állítja, hogy mindkét PlayStation 5 konzol (a hagyományos lemezes és a digital edition gép), valamint számos PS5 tartozék és a várva-várt Spider-Man: Miles Morales spin-off november 20-án kerül a boltokba. A jelentés szerint az előbbi gépért 499, míg a másikért 399 dollárt kér a Sony. (A mai árfolyammal számolva, adó nélkül 150 ezer forintba kerül a nagyobb gép.) Természetesen a konzolgyártó még nem erősítette meg ezeket, így nem tudni, mennyire légből kapott információk a mostaniak.

Már nagyon közel az új konzolok megjelenése, így várhatóan a következő hetekben pont kerül erre a kérdésre, és a Sony mellett a Microsoft is megerősíti, mennyibe fog kerülni a gép(ek).

Még több a témában...

TESZT: Mafia: Definitive Edition

Sinka Tamás

Korábban érkezik a Remothered: Broken Porcelain

Fonyódi Dávid

Két okból is fájhat azoknak, akik PlayStation 5-re várták a 2018-as Spider-Man-játékot

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat