Főoldal Filmek A Pixar legendás rendezője irányítása alatt készül a Toy Story 5.
Filmek

A Pixar legendás rendezője irányítása alatt készül a Toy Story 5.

A legjobb kezekbe került a Toy Story 5. része.

238
Toy Story 4.
Forrás: Pixar Animation Studios

A Pixar Animation Studios legkedveltebb filmsorozata visszatér, hivatalosan készül a Toy Story 5., és már a rendezőt is kijelölték – a franchise igazi veteránja, Andrew Stanton dirigálja a projektet. Az ötödik részt Bob Iger még 2023 elején jelentette be, hogy a Disney több sikersorozata mellett készül a folytatás.

A Pixar vezetője, Pete Docter azt ígérte, hogy a folytatás „meglepő” lesz, és 2026. június 19-én kerül a mozikba. Egy nemrégiben megtartott Agymanók 2. vetítésen Docter izgalmas fejleményeket osztott meg a Pixar közelgő projektjeiről, beleértve a Toy Story 5-öt is, ahol bejelentette Stanton szerepét a filmben. Az a bejelentés, hogy Tim Allen visszatér Buzz Lightyear szerepében, kellemes meglepetés volt, bár még várjuk a megerősítést, hogy Tom Hanks visszatér-e Woody szerepében.

A Toy Story-sorozat minden része nagy elismerésnek örvendett eddig. Az eredeti Toy Story (1995) magasra tette a lécet úttörő animációval és megható történetmeséléssel, és tökéletes értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on. A Toy Story 2 (1999) folytatta ezt a trendet, és gyakran az egyik legjobb folytatásként tekintenek rá. A Toy Story 3 (2010) érzelmes lezárást hozott a trilógiának, érett témáiért dicsérték és elnyerte a legjobb animációs film Oscar-díját. Végül, a Toy Story 4 (2019) hozta a franchise magas színvonalát, s gyönyörű animációjával a filmsorozat méltó epilógusa lett.

Stanton számára nem idegen az univerzum. A kezdetek óta a Pixarnál dolgozik, és társszerzője volt az eredeti Toy Story és annak 1999-es és 2019-es folytatásainak forgatókönyvének. Emellett segített a harmadik film történetének kidolgozásában, és executive producerként dolgozott a Lightyear spin-offon. Stanton önéletrajza itt nem áll meg – rendezői debütálását a Némó nyomában című filmmel tette, majd a WALL-E és a Szenilla nyomában című filmeket is ő rendezte. Munkájáért a Némó nyomában és a WALL-E című filmeken két Oscar-díjat nyert a legjobb animációs film kategóriában.

Stanton visszatérése több mint nosztalgikus gesztus, ez azt mutatja, hogy a Pixar megértette, mennyire fontos számukra ez a franchise. Az utóbbi években több kritikát kapott a stúdió, és a produkcióival sem váltotta meg a világot.

Toy Story 4.
Forrás: Pixar Animation Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Elemi
Filmek

A Disney+ bejelentette, hogy mikor érkezik a Pixar Elemi című filmje

Napokon belül streamelhető az Elemi, és 3 hónapos extra kedvezményt is bejelentett...

Elemi
Filmek

400 millió dolláros bevételnél tart az Elemi

Mégsem lesz bukás az Elemi, ugyanis már a 400 millió dolláros bevéltelt...