x
Sorozatok

A Paramount+ szolgáltatóra költözik az élőszereplős Halo-sorozat, amihez most kaptunk egy új logót is

Új szolgáltatón fogják bemutatni Master Chief kalandját.

A Paramount+ szolgáltatóra költözik az élőszereplős Halo-sorozat, amihez most kaptunk egy új logót is
  • Publishedfebruár 25, 2021

A Halo franchise rajongói örömmel fogadták, hogy a hosszú ideje kidolgozás alatt álló élőszereplős tévésorozat továbbra is fejlesztés alatt áll. Éjjel jött a bejelentés, hogy az Xbox konzolcsalád exkluzív címét nem a Showtime-on, hanem a Paramount+ streamingszolgáltatón fogják bemutatni valamikor 2022-ben. A bejelentéssel kaptunk egy logót is.

Több bejelentést is kaptunk a Paramount+ streamingszolgáltatótól, köztük például azt, hogy a Mission: Impossible 7. és a Hang nélkül 2. része 45 nappal a mozis bemutató után landol majd digitális formában a stúdió saját szolgáltatásán. De ami talán a Halo-rajongókat jobban izgatja, hogy a sorozatot is itt fogják bemutatni, nem pedig a CBS All Access kínálatában. Az eredeti tervek szerint a Showtime műsorán lett volna látható az adaptáció, amit még 2018-ban jelentettek be. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az egyik kulcsszereplő körül is nagy változás történt.

Még tavaly az amerikai IGN elsőként számolt be a hírről, miszerint a Showtime égisze alatt készülő élőszereplős Halo-tévésorozat egyik szerepénél fontos változtatás történt. Cortana szerepét Jen Taylor kapta. Taylor hangja ismerős lesz a rajongók számára, hiszen az ő hangján szólalt meg a mesterséges intelligencia a játékokban. Cortana a főhős, Master Chief egyik segítője volt a szériában. Eredetileg Natascha McElhone kapta ezt a szerepet, aki dupla szerepet is vállalt, hiszen Cortana mellett az intelligencia Dr. Catherine Halsey szerepét is megkapta.

A szerepek további leosztása a következőképpen fest, Master Chief szerepét Pablo Schreiber kapta, Danny Sapani és Olive Gray, akik Jacob és Miranda Keyes karaktereket keltik életre; Bokeem Woodbine, mint Soren-066, Shabana Azmi lesz Admiral Margaret Parangosky, valamint Bentley Kalu, Natasha Culzac és Kate Kennedy, akik három új spártai harcost játszanak.

Pontos dátum továbbra sem szerepel a Halo-sorozat neve mellett, amit egyébként Budapesten forgattak. A tíz részes sorozatot Kyle Killen showrunner és Rupert Wyatt rendező irányítása alatt forgatták.

Halo
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.