Főoldal Játékok A Nintendo leállította a 3DS széria gyártását
Játékok

A Nintendo leállította a 3DS széria gyártását

Lezárul egy korszak.

557

A Nintendo bejelentette, hogy közel 9 év után leállítják a Nintendo 3DS széria gyártását. A termékek még elérhetőek a cég japán webshopjában, de az összes variánsnál feltüntették, hogy nem készül belőlük több. A 2011. február 26-ai megjelenés óta 76 millió darab konzolt és ehhez nagyjából 384 millió szoftvert értékesített a japán cég.

A 3DS széria több különböző modellt élt meg életciklusa során. A debütálásnál elérhető alap 3DS modell különlegessége a csúszkával szabályozható 3D hatású kijelző volt. Melyet egy nagyobb képernyővel ellátott változat 3DS XL néven és egy csupán 2D-s kép megjelenítésére képes, olcsóbb változat követett. Itt már elmaradt az összecsukható kagylódizájn is. Néhány éve érkezett meg a kicsit erősebb New 3DS és New 3DS XL, melyek processzora magasabb órajelen dolgozott a korábbi modellnél. Emellett egy új szenzor is helyet kapott, mely követte a fejünk mozgását ezzel igazítva az autósztereoszkóp 3D effektet a legjobb betekintési szöghöz. Zárásképpen pedig érkezett egy New 2DS XL elnevezésű revízió is, ami teljesítményben megegyezett a legerősebb verzióval azonban ugrott a 3D effekt lehetősége és visszatért az összecsukható kagylóhéjdizájn is. A világon játékosok millióinak volt hűséges társa a 3DS széria, méltán zártuk a szívünkbe.

Szerző

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Super Mario Bros.: A film
BREAKINGFilmek

Bejelentették a Super Mario Bros.: A film folytatását

Kitűzték a Super Mario Bros.: A film folytatásának premiernapját.

Palworld
Játékok

A Nintendo lépéseket tenne a Pokémon-utánzat Palworld ellen

A japán videójáték gyártó is felfigyelt a népszerű Palworld túlélős akciójátékra.

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.